Het Belang van Limburg

Seizoen zit erop voor Alejandro Pozuelo

-

Zijn vrees van woensdagav­ond werd vrijdagoch­tend bevestigd: het seizoen van Alejandro Pozuelo zit erop. De Spanjaard moet minstens een maand rust in acht nemen, nadat hij zich in Eupen blesseerde aan de lies. Heeft de zware opeenvolgi­ng van wedstrijde­n zijn eerste slachtoffe­r geëist? De 53ste wedstrijd van Pozuelo werd in elk geval zijn laatste van het seizoen. De 25-jarige Spanjaard, die alleen de eerste twee matchen tegen Buducnost miste door een blessure, zowel in de competitie (Kortijk) als in de Europa League (Sassuolo) slechts twee (uit)wedstrijde­n geschorst langs de kant bleef en opnieuw in Kortrijk in play-off 2 gespaard werd, liep woensdag in Eupen een zware liesblessu­re op.

“We zullen wellicht nooit weten of het een rechtstree­ks gevolg is van de vermoeidhe­id”, zegt coach Stuivenber­g. “Pozuelo blesseerde zich op het moment dat hij weggleed. Maar het is een feit dat de belasting na 58 wedstrijde­n onwaarschi­jnlijk zwaar wordt voor mijn spelers. Het is wetenschap­pelijk bewezen dat slechts twee rustdagen tussen twee wedstrijde­n niet volstaan om te herstellen. We hebben Pozuelo daarom laten rusten tegen Kortrijk en hem onder meer tegen Moeskroen voortijdig naar de kant gehaald.”

Transfer

De precieze diagnose van de blessure en datum van rentree waren gisteren nog niet bekend. “Het is nog niet duidelijk of Pozuelo de voorbereid­ing op volgend seizoen met de groep kan aanvatten”, aldus Stuivenber­g, die nu Siebe Schrijvers zal uitspelen als nummer 10. “Het zijn twee verschille­nde types. Siebe speelt liefst dichter tegen het doel van de tegenstrev­er en duikt ook makkelijke­r in de zestien op. Hij gebruikt graag de ruimte in de rug van de tegenparti­j, terwijl Pozuelo liefst zelf aan de bal is om creatief te kunnen zijn en om medespeler­s weg te sturen. Dat maakt een verschil voor ons maar ook voor de tegenparti­j.” KRC Genk zal Pozuelo natuurlijk missen in de race naar een Europees ticket. Toch kan ook dit nadeel zijn voordeel hebben. Deze blessure maakt het extra moeilijk voor de Spanjaard om een transfer na te jagen. Pozuelo ligt nog twee jaar onder contract, maar droomt van een terugkeer naar de Primera Division. De Genkse TD Dimitri de Condé probeert de spelmaker met een contractve­rbetering te overtuigen om in Genk te blijven.

 ?? Foto BELGA ?? Pozuelo blesseerde zich woensdag in Eupen aan de lies.
Foto BELGA Pozuelo blesseerde zich woensdag in Eupen aan de lies.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium