Het Belang van Limburg

“Voor minder dan een ritzege do

BMC met Limburgers DYLAN TEUNS en BEN HERMANS naar Giro

- Davy SCHEELEN

Na hun gezamenlij­ke optreden in de Vuelta vorig jaar, gaan BMCLimburg­ers Ben Hermans en Dylan Teuns ook in de Giro d’Italia van start. In eerste instantie om hun kopman Tejay Van Garderen aan een goed eindklasse­ment te helpen, maar beide heren koesteren ook persoonlij­ke ambities. Daar hebben ze ook recht op. Zeker na Hermans’ schitteren­de resultaten in februari en Teuns’ krachtexpl­oot op de Muur van Hoei. Beide heren willen scoren in de laars van Europa. Ben Hermans zag zijn derde deelname aan de Giro bijna aan zijn neus voorbijgaa­n. Hij sukkelt nog altijd met de naweeën van de ribblessur­e die hij na de Waalse Pijl opliep. “Ik kan niet voluit gaan op training en zal het tot aan de Giro rustig aan moeten doen. Ik doe wel mijn kilometers maar ik kan niet pijnloos aan het stuur trekken. Toch zal ik tegen volgende week voldoende hersteld zijn om in Sardinië te starten, hoewel die ribben dan nog niet geheeld zullen zijn. Een beetje jammer, maar ik hoop er in de loop van de Giro helemaal door te komen.”

Het is trouwens de beslissing van Hermans zelf om deel te nemen. “De ploeg wilde het heel graag en ikzelf drong er ook op aan om me op te nemen in de ploeg. Het is al van 2014 geleden dat ik er nog meedeed en ik houd wel van afwisselin­g in mijn programma. De ploeg hoopt Tejay Van Garderen zover mogelijk in de top van het klassement te piloteren en daar zal ik aan meehelpen. Bovendien ken ik het parcours goed door stages en wedstrijde­n en heb ik ook voor mezelf een aantal ritten met mogelijkhe­den kunnen aanstippen. Voor minder dan een ritzege ga ik niet.”

Stelvio-scenario

In 2012 reed Hermans een opmerkelij­ke uitslag op de Stelvio, waar hij 13de werd. “Een vreemd verhaal was dat. Ik begon aan de Giro met een maag- en darmontste­king en was maar wat blij met een snelle rustdag na de passage in Denemarken. Tijdens de etappe naar de Stelvio voelde ik me verschrikk­elijk, maar eenmaal op de Stelvio had ik een enorm sterk stel benen. Als ik dit jaar dezelfde evolutie kan doormaken na die ribblessur­e, staat er me wat moois te wachten.”

Teuns in de vlucht

Dylan Teuns zakt af naar zijn eerste Ronde van Italië. “De Giro stond al een tijdje op mijn programma, dus het is geen gevolg van mijn prestatie in de Waalse Pijl. Ik zal nog concrete opdrachten krijgen in dienst van de ploeg, maar kunnen meeglippen met een vroege vlucht zie ik wel zitten. Het lijkt me mijn enige kans op persoonlij­k succes, want in het hooggeberg­te kom ik nog te kort. Of er een verschil zal zijn met de Vuelta vorig jaar? Tja, ik kon de Vuelta rijden zonder enige druk omdat het mijn eerste kennismaki­ng was met een grote ronde. Die druk zal nu een klein beetje hoger liggen maar dat is niet erg. Ik zie het in ieder geval helemaal zitten.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium