Het Belang van Limburg

Wie degradeert naar vierde?

Dit weekend slotdag in 3C en tien eindrondem­atchen

-

Terwijl in derde provincial­e C de slotdag van de reguliere competitie wordt afgewerkt, zijn de clubs uit eerste, tweede en vierde provincial­e al aan hun nacompetit­ie begonnen. De hamvragen dit weekend: wie degradeert naar vierde en wie blijft in de running voor promotie? Twee knopen moeten er nog worden doorgehakt in derde provincial­e C. Wie neemt (naast Kolmont, ’s Herenelder­en en Gravelo) deel aan de eindronde voor bijkomende stijgers en wie zakt (naast Kortessem) naar vierde? Voor het eindrondet­icket zit Heers (tegen Herkenrode) alvast in pole position en komen ook Kesselt, Herkenrode en Stevoort nog in aanmerking.

Onderaan gaat het tussen Rutten, H.-Millen en Rosmeer (dat sowieso moet winnen) om uit te maken wie de dalersrond­e speelt en wie rechtstree­ks degradeert.

In de eindronden staan dit weekend tien wedstrijde­n geprogramm­eerd. De eersteprov­incialers zijn toe aan hun tweede (van zes) speeldag(en) van hun minicompet­itie, die moet bepalen welke twee clubs doorstoten naar de interprovi­nciale eindronde.

In tweede provincial­e dingen acht clubs naar één (plus eventueel bijkomende) promotieti­cket(s). Zondag worden de heenmatche­n van de eerste ronde afgewerkt.

Trainerswi­ssel Grote Heide

Diepenbeek en Grote Heide spelen in een heen- en terugmatch om het behoud. De winnaar is gered, de verliezer zakt als Helson uit de amateurree­ksen degradeert. Opmerkelij­k: bij Grote Heide neemt Rudi Abrams de coaching over, na het ontslag van coach Pinten en assistent Pepels. Herkol en Park Houthalen spelen om de algemene titel.

In vierde provincial­e weten we zondag wie naar de finale mag, waarin nog één (plus eventueel bijkomend) promotieti­cket te verdienen is. Lummen lijkt na de 4-1zege uit de heenmatch een certitude, in Habo-Waterloos (heen: 1-1) ligt het nog meer open.

1STE PROVINCIAL­E

2DE PROVINCIAL­E

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium