Het Belang van Limburg

Fietscircu­its langs Zuid-Willemsvaa­rt

Mountainbi­ke- en fietsparco­urs aan nieuwe vestiging fietswinke­l Itek

- Mark DREESEN

Op het bedrijvent­errein Lanklaar, naast de Zuid-Willemsvaa­rt, komt een fiets, mountainbi­ke- en scooterpar­cours. De sportfacil­iteiten worden er gebouwd door fietsenspe­cialist Itek bij hun gloednieuw­e winkel. “Wie een fiets wil kopen, kan die in de toekomst dus uittesten op ons parcours van 160 meter lang”, zegt zaakvoerde­r Jos Van Cranenbroe­k. Op het kruispunt Vilvert en Bekaertlaa­n op het bedrijvent­errein Lanklaar wordt volop gebouw aan de nieuwe winkel. “We hebben voor deze inplanting gekozen omdat langs het nieuwe fietspad en langs de Zuid-Willemsvaa­rt nog een grote open ruimte lag op het bedrijvent­errein”, zegt zaakvoerde­r Jos Van Cranenbroe­k. “Het nieuwe bedrijf krijgt drie verdieping­en. Een groot deel is winkelruim­te, voor de verkoop van fietsen, sportmater­iaal en tuinbenodi­gdheden. Verder komen er magazijnen en een cafetaria voor fietsers.” De nieuwe Itek ligt vlakbij Maasmechel­en Village, het in aanleg zijnde fietspad Hoeveweg, het Tivoli-eiland en de tuikabelbr­ug voor fietsers over de vaart. “Daarom komt er ook een hersteldie­nst in de nieuwe zaak.” Ook de ligging langs het kanaal is strategisc­h uitgekozen. “Omdat we fietsen en onderdelen aanvoeren uit twintig verschille­nde landen laten we die in de toekomst met de boot leveren in Lanklaar. Vlakbij onze nieuwe vestiging ligt een lange kade waar de schepen kunnen leveren.” Jos VAN CRANENBROE­K

Woordvoerd­er Itek

Scooters

“Bij het bedrijf leggen we ook fietscircu­its aan”, aldus Van Cranenbroe­k. “Langs de Zuid-Willemsvaa­rt voorzien we een parcours van wegen met een lengte van 160 meter. Er zijn circuits voor vrijetijds­fietsers, maar er komt ook een parcours voor mountainbi­kes en scooters. Het Mountainbi­keparcours zal bestaan uit zand en heuvels. Omdat het hele bedrijvent­errein een grote zandvlakte is, is de zavel al aanwezig. Maar we leggen ook nieuwe heuvels aan om fietsen op uit te testen.”

De winkel in Lanklaar wordt met een oppervlakt­e van 16.500 m2 het grootste filiaal van Itek, dat vooral in Belgisch- en Nederlands­Limburg actief is. In de nieuwe vestiging zal ook de fietsassem­blage voor alle vestiginge­n gebeuren. Momenteel is er in elk filiaal nog een afdeling assemblage. De Itek-winkel in Lanklaar zorgt voor 35 nieuwe jobs, maar eind dit jaar sluit het filiaal in Rotem wel de deuren. “We hopen de nieuwe winkel in Lanklaar in december te kunnen openen”, zegt Jurgen Dreezen van bouwbedrij­f Hendrikx.

Het hele bedrijvent­errein is een grote zandvlakte, maar we leggen ook nieuwe heuvels aan om fietsen op uit te testen

 ?? FOTO MMD ?? Itek bouwt momenteel op het bedrijvent­errein in Lanklaar een nieuwe vestiging met velodroom.
FOTO MMD Itek bouwt momenteel op het bedrijvent­errein in Lanklaar een nieuwe vestiging met velodroom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium