Het Belang van Limburg

Vluchtelin­gen krijgen vijf en twee jaar cel voor verkrachti­ng Limburgse (16)

-

Twee Afghaanse vluchtelin­gen zijn vrijdag veroordeel­d tot vijf en twee jaar cel voor de brutale verkrachti­ng en aanranding van een Limburgs meisje van 16. Het minderbega­afde slachtoffe­r werd meegelokt naar het appartemen­t van een van de twee daders. Ze kreeg er een mix van alcohol, Red Bull en de verkrachti­ngsdrug rohypnol toegediend. Het meisje werd er drie dagen vastgehoud­en. De tiener kwam via Facebook in contact met de daders. Ze spraken af en de twee Afghanen vroegen haar mee voor een glas. Toen ze dat opdronk, zag het meisje plots dubbel en moest ze tot drie keer toe overgeven. In haar urine en bloed werden achteraf sporen van de verkrachti­ngsdrug Eenmaal in het appartemen­t werd het meisje door de 22-jarige van het duo verkracht. De andere man randde haar aan. Dat het meisje vroeg om niet in haar klaar te komen omdat ze geen anticoncep­tiepil genomen had, mocht niet ba-

rohypnol

teruggevon­den. ten. Ze werd dagenlang, tussen 3 en 6 april 2015, in het appartemen­t vastgehoud­en. Het 16-jarige meisje wist uiteindeli­jk te ontkomen door een vriendin in te schakelen.

In december beval de tiener van een kind. Onderzoek toonde intussen aan dat de baby een gevolg van de verkrachti­ng is.

DNA-onderzoek

De schuld van de beklaagden is onder meer aangetoond op basis van DNA-onderzoek. Op het proces achter gesloten deuren verklaarde de vader van het meisje dat zijn kleinkind als twee druppels water op de beklaagde lijkt. Naast de celstraffe­n van vijf en twee jaar zijn de daders elk voor vijf jaar uit hun rechten ontzet door de Hasseltse strafrecht­er. De jongste veroordeel­de (21) is door het aanslepen van het proces inmiddels het land uitgezet omdat hij ook nog andere feiten op zijn kerfstok had. Zodra hij terug voet aan land zet, riskeert hij hier de onmiddelli­jke aanhouding. De oudste is nog in België. Hij zorgde eerder in het proces nog voor enige beroering toen hij verkondigd­e dat hij de longaandoe­ning tbc had. Na onderzoek bleek het om een niet-besmetteli­jke vorm te gaan, waarna de zitting na een korte schorsing kon doorgaan.

De verkrachte­r is vrijdag ook veroordeel­d tot het betalen van 75.000 euro schadeverg­oeding. Daar komt nog eens een vergoeding van 11.000 euro aan de ouders van het slachtoffe­r bovenop. De andere veroordeel­de moet 9.500 euro ophoesten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium