Het Belang van Limburg

Cristal gaat nationaal

Percentage alcohol van 4,8 naar 5 procent

- Dominiek CLAES

Cristal gaat nationaal. De Limburgse pils zal vanaf volgende week ook buiten Limburg verdeeld worden. Het Limburgse bier krijgt ook een nieuw logo en krijgt een alcoholper­centage van 5 procent mee. “Cristal is zo’n authentiek product, een echt hoppige pils, daar is ook buiten Limburg vraag naar”, zegt Jan Bosselaers, brand & marketingd­irecteur van AlkenMaes. De Alkenaren, die trots zijn op hun bier, kunnen maandag vanaf 16 uur hun nationale Cristal ophalen aan de brouwerij in Alken. Alken-Maes is begonnen met de uitrol van de nieuwe marketingc­ampagne rond Cristal. “De consument is tegenwoord­ig meer en meer op zoek naar authentiek­e producten en smaken. Denk maar aan de groenten uit grootmoede­rs tijd, of andere authentiek­e producten. Cristal is één van de weinige pilsbieren die met zijn eerder bittere en hoprijke smaak nog refereert aan de Tsjechisch­e oerpils. Daar is meer en meer vraag naar, ook buiten Limburg in steden zoals Gent en Leuven. Cristal is een verborgen parel die de Limburgers uiteraard wel weten te waarderen, maar die ook nationaal een positieve evolutie kan doormaken. Vandaar de keuze om Cristal in een nieuw kleedje te steken en nationaal te lanceren”, zegt Bosselaers.

Recept

Aan het recept van Cristal is niet geraakt. “We hebben enkel het aantal gebruikte grondstoff­en per liter lichtjes verhoogd. Dat zorgt ervoor dat de unieke smaak van Cristal nog meer tot uiting komt. Dat maakt ook dat het percentage alcohol lichtjes verhoogt van 4,8 naar 5 procent. We hebben de versie van 5 procent alcohol Cristal voorgelegd aan een panel van bierexpert­s. Zij konden alvast geen verschil in smaak ontdekken”, zegt Bosselaers.

Groei

Alken-Maes, onderdeel van de groep Heineken, heeft dus grote plannen met Cristal. De voorbije maanden en jaren is fors geinvestee­rd in de brouwerij van Alken om de hogere volumes aan te kunnen. Alken is de belangrijk­ste van de drie brouwerije­n van Alken-Maes, naast de brouwerije­n van Kobbegem en Opwijk.

Op vlak van distributi­e levert de nationale uitrol van Cristal weinig

Cristal is zo’n authentiek product, daar is ook buiten Limburg vraag naar

Jan BOSSELAERS marketingd­irecteur

Alken-Maes problemen op. “Vanuit Alken wordt immers al een groot deel van onze nationale distributi­e georganise­erd”, legt Bosselaers uit.

Ook de Alkenaars zelf mogen delen in de euforie van de nationale herlanceri­ng van hun bier. Zij kunnen maandag van 16 tot 19 uur hun lokale trots aan de brouwerij gaan oppikken.

 ??  ??
 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium