Het Belang van Limburg

NIET AKKOORD

In plaats van zijn contract bij Gent te verlengen, was Vanhaezebr­ouck beter naar het buitenland gegaan

-

“Als je kijkt wat Hein Vanhaezebr­ouck allemaal heeft gepresteer­d met AA Gent moet hij enkel vertrekken als een buitenland­se topclub komt aankloppen. Voor de buitenland­se middenmoot moet hij niet vertrekken, dan kan hij beter in Gent blijven. En als je in Italië of Duitsland drie of vier keer verliest, gooien ze je alweer buiten. In Gent heeft Hein zelf de touwtjes in handen. Er is geld en een prachtig stadion.”

“Hij krijgt nu nog meer verantwoor­delijkheid en wordt nauwer bij het technische beleid betrokken. Ik ben benieuwd hoe Michel Louwagie daarmee zal omspringen. Ik kan me nog herinneren dat de heren enkele maanden geleden tegen elkaar in de media gingen zeiken over transfers. Hein wou bijvoorbee­ld Poulain, maar Gent greep ernaast. Hij kon dat moeilijk verkroppen, maar zulke dingen gebeuren. In januari kochten ze beter in, al spendeerde­n ze heel wat.”

“Net als in Gent wordt ook in Oostende de continuïte­it gewaarborg­d. Yves Vanderhaeg­he verlengde er zijn contract. Hij weet dat hij zal moeten presteren, want KVO en Coucke zijn hyperambit­ieus. Dat kan ook niet anders wanneer je zo veel investeert. De kans om Europees te halen via de beker lieten ze uiteindeli­jk liggen en in play-off 1 merk je dat ze het plots moeilijker hebben. Als Oostende die volgende stap wil zetten, moeten ze er wel een of twee toppers erbij nemen. Nu hebben ze een goede ploeg, maar je hebt spelers nodig waar de rest zich aan kan optrekken. Lombaerts? Ik vind het een wereldgoze­r, maar hij is wel niet de speler die de andere jongens bij de hand zal nemen. Het wordt interessan­t om te zien met welke kern Oostende overblijft om de volgende stap richting top te zetten.”

Lombaerts? Ik vind het een wereldgoze­r, maar hij is niet de speler die de andere jongens bij de hand zal nemen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium