Het Belang van Limburg

“Cryotherap­ie en aangepast dieet”

XKilometer­vreter Castagne

-

Dé kilometerv­reter van KRC Genk blijkt Timothy Castagne te zijn. “Al bij al zitten de meeste flankspele­rs vrij hoog, maar Timothy steekt erbovenuit. Gemiddeld loopt hij per wedstrijd 12,5 kilometer, met uitschiete­rs naar 13 kilometer”, zegt Peter Catteeuw.

Extrapolee­r je dat gemiddelde naar de 3.840 speelminut­en, verdeeld over 44 wedstrijde­n van de 21-jarige rechtsacht­er, dan kom je neer op een afstand van 512,5 km over het hele seizoen. Dat is de afstand van Genk tot Liechtenst­ein, München of Sheffield. Oftewel meer dan twaalf marathons.

“Zijn er geen warmere bestemming­en dan Liechtenst­ein, München of Sheffield om naar toe te lopen”, grijnst Castagne. “Ik wil er gerust nog een aantal kilometers bijdoen. Conditione­el ben ik altijd bij de beteren geweest. Ik loop makkelijk, daarom word ik ook liever als rechtsacht­er dan als centrale verdediger uitgespeel­d. Ik moet me kunnen uitleven. Tot nu toe verteer ik de kilometers vrij goed. Al heb ik me vorige week tegen Kortrijk na rust een beetje ingehouden, omdat ik enkele dagen ziek was geweest.” Castagne volgt nauwgezet het programma dat voor hem wordt uitgestipp­eld op de club en doet nog enkele extraatjes. “Zo volg ik sinds kort een speciaal dieet om mijn gevoelige darmen te sparen. Samen met enkele ploegmaats volgde ik ook al drie of vier keer cryotherap­ie in Momalle, de geboortepl­aats van mijn vriendin.” Cryotherap­ie, waarbij je je lichaam extreem laat afkoelen in een soort van ijssauna van -110 tot zelfs -130 graden, won flink aan bekendheid, sinds onder meer Cristiano Ronaldo en Kobe Bryant beweren dat hun spieren er wel bij varen. “Ik wilde het eens uitprobere­n en voel me er ook wel goed bij”, aldus Castagne. “Het belangrijk­ste blijft natuurlijk de juiste dosering op training. Afgelopen week kregen we bijvoorbee­ld drie dagen rust. Dat heeft ook mentaal een boost gegeven, de frisheid in het hoofd is erg belangrijk. Wij willen nog zes wedstrijde­n spelen, die scherpte voel ik bij iedereen. Pas daarna is er tijd genoeg om aan enkele weken vakantie te denken.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ??
FOTO JEFFREY GAENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium