Het Belang van Limburg

“Liever Dembélé dan die twee krullenbol­len”

- FOTO BELGA

Vandaag is Willem van Hanegem actief al columnist voor de krant ‘Algemeen Dagblad’ en analist bij betaalzend­er Ziggo Sport. In die rol is hij een man met een mening over alles, zelfs over de Rode Duivels. De soap rond de aanstellin­g van de nieuwe Nederlands­e bondscoach is Van Hanegem uiteraard niet ontgaan. “Dick Advocaat zal het wel worden”, denkt de oud-internatio­nal. “Maar ik vind heel die cinema ( de KNVB had eerst aan Henk ten Cate toegezegd dat hij bondscoach zou worden, nvdr.) schandalig. Hoe kan je in godsnaam iemand die elke keer de boel in de steek laat voor wat meer centen nu weer terughalen? Het is allemaal flauwekul.

De manier waarop het allemaal gegaan is, is al helemaal schandalig. Eén groot achterbaks theater. Dat is het meest verschrikk­elijke wat ik me kan voorstelle­n.”

Dan is Van Hanegem meer te speken over onze Rode Duivels. “Jullie kunnen een ploeg opstellen voor België en daarnaast een B-ploeg die nog sterker is dan Nederland. Alleen in de spits hebben jullie al vier toppers lopen. Als al die spelers nu eens zouden beseffen hoe goed ze kunnen zijn als team – en niet hoe goed ze kunnen zijn voor zichzelf – dan kan je alle prijzen winnen die er zijn. België heeft zo verschrikk­elijk veel kwaliteit. Misschien zelfs te veel. Ik vind Dembélé echt een topper. Ik zou die altijd boven die twee krullenbol­len verkiezen (Witsel en Fellaini, nvdr.). Hij is minstens even sterk en kan veel beter voetballen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium