Het Belang van Limburg

Vijf op een rij voor Roeselare

Maaseik-coach Daniel Castellani naar VC Volei Taubate in Brazilië

- Leo PEETERS

Na vier titelfinal­es is het doek gevallen over de Belgische competitie. Roeselare volgt zichzelf op als landskampi­oen. Een grandioze prestatie van coach Emile Rousseaux. Hij scoort vijf op een rij, de elfde in de clubgeschi­edenis. Maaseik mag trots terugblikk­en op het seizoen: winnaar van de Supercup, eerste na de reguliere competitie, eerste in de play-offs. Maar de twee hoofdprijz­en - beker en titel - zijn voor Roeselare. Geen beker, weer geen titel naar Limburg: Roeselare palmt ze allebei in. Het ‘project Maaseik’ onder hoede van technisch directeur Wout Wijsmans is alweer aan herbronnin­g toe. Want de Argentijns­e trainer-coach Daniel Castellani houdt het voor bekeken in Limburg. “Het is geen vlucht, zeker niet. De onderhande­lingen met mijn ex-club Belchatow in Polen zijn afgesprong­en. In Zuid-Amerika voel ik me dichter bij huis”, aldus de Argentijn, die getekend heeft bij VC Volei Taubate in de Braziliaan­se Superliga. Van een heel ander kaliber dan de Belgische EuroMillio­ns Volley League. Bij Maaseik komt Antwerpenc­oach Alain Dardenne nadrukkeli­jk in beeld. In zijn spoor zou hoofdaanva­ller Jolan Cox volgen. Maar de zomer is nog lang.

Opnieuw investeren

Voor Maaseik kondigt de volgende jaargang zich opnieuw aan als een periode van nieuwe investerin­gen, maar de groep rond voorzitter Mathi Raedscheld­ers heeft de nodige veerkracht. In de eerste set werd Maaseik met blozende kaken afgeservee­rd. Over 8-5 en 16-13. Bij 23-23 lonkten toch weer kansen. Maar een setbal afdwingen, dat zat er niet in. Roeselare kreeg vijf setballen. Op een aanval van Ivan Raic volgde geen blokdekkin­g, de Kroaat maakte tot slot een lijnfout: 29-27.

Die eerste set bepaalde niet de uiteindeli­jke afloop. Hoewel het snel 2-0 werd. Maaseik gaf niet op en bouwde een sprankeltj­e hoop op. Tot 16-17, 18-20 en 19-23, na aces van Colson en de ingekomen Wijsmans en de slagkracht van Rychlicki in de derde set. Noliko kwam onder druk van Jelte Maan en Wout Wijsmans schitteren­d tot 2-2 terug. Dit kon alle kanten uit. In de tiebreak viel een late dubbele wissel verkeerd uit. Raic en trainerszo­on Ivan Castellani kwamen in voor Skladany en Bontje. Maar Raic miste zijn service: 1211. Via 14-13 en 15-14 dwong Wijsmans zich nog in zeven bochten. Maar Wout had pech: bij de

Coach Daniel CASTELLANI over zijn vertrek bij Maaseik tweede matchbal beroerde hij de antenne: 16-14.

Juiste pionnen

Het hele seizoen worstelde Maaseik met de juiste pionnen op receptie-hoek en de hoofdaanva­l. In de Supercup stond Maan op de hoofdaanva­l. Castellani maakte in november dan de switch: Maan op receptie-hoek, Rychlicki op de belangrijk­ste positie. Heel verdienste­lijk sleepte Maaseik de eerste plaats uit de brand in de reguliere competitie, ook in de playoffs.

Na de klaplong van de jonge Noor Anders Mol werd een ‘medical joker’ aangetrokk­en. Dat werd de ‘opposite’ Ivan Raic. Misschien was een nieuwe receptie-hoek een betere oplossing.

Het is geen vlucht, zeker niet. De onderhande­lingen met Belchatow zijn afgesprong­en. In ZuidAmerik­a voel ik me dichter bij huis

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Roeselare pakte de elfde titel in de clubgeschi­edenis.
FOTO PHOTO NEWS Roeselare pakte de elfde titel in de clubgeschi­edenis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium