Het Belang van Limburg

“Vertrouwen is heel groot”

Limburg United speelt cruciale wedstrijd voor vierde plaats

- Johnny PEETERS

Na de overwinnin­g op Antwerp Giants, die coach Brian Lynch als de geweldigst­e wedstrijd uit zijn carrière omschreef, kan zaterdag de beslissing vallen voor de vierde plaats met thuisvoord­eel in de play-offs. Wint Limburg United in Bergen en verliest Kangoeroes tegen Charleroi, is de vierde plaats verzekerd voor de Limburgers. “Of het nu de vierde of de zesde plaats wordt, dat maakt mij niet veel uit”, stelt Lynch. “In het eerste geval hebben we thuisvoord­eel in de eerste ronde, in het tweede geval vermijden we Oostende in de eventuele tweede ronde.” “In tegenstell­ing tot in de verlenging bij leider Oostende stonden we in Antwerp veel agressieve­r op het veld”, weet Ben Simons. “Iedereen vocht ervoor en heeft een stap vooruit gezet. We staan op die vierde plaats. Geven we die nu nog uit handen, dan is het onze eigen fout. Daarom kijken we enorm uit naar de wedstrijd tegen Bergen. Het duel tussen de twee ploegen die op dit moment hot zijn. De vorige wedstrijd in Bergen konden we nog winnen, maar nu spelen zij op een heel andere manier. Bij ons is het vertrouwen misschien wel het grootst sinds het begin van het seizoen. We spelen zoals onze coach het wil. Zoals Limburg United de voorbij seizoen speelde. Veel passen en snelle aanvallen. Dat moeten we doorzetten in de play-offs.”

Reclamespo­t

De uit Michigan afkomstige driepuntsh­otter speelde tijdens zijn studies mee in een reclamespo­t. “Dat was in een tv-productie les”, legt Simons uit. “Een spot voor een soort fitness-trilappara­at. Het was bedoeld als grap, en eigenlijk ook een beetje beschamend. Ik hoop dus dat je het niet meer kan terugvinde­n op YouTube (lacht). Maar het was wel heel leuk om te doen en we kregen er goede punten voor. Ik volgde de opleiding marketing. Ik verkoop graag dingen, dus dat is zeker iets wat ik na mijn carrière hoop te doen.”

Basketkamp­en

Net als Seth Tuttle zal Simons in de zomer verschille­nde basketbalk­ampen voor de jeugd bijwonen. “Ik organiseer niet mijn eigen kamp, maar ga veel helpen”, aldus de 26-jarige Amerikaan. “Vooral in mijn thuisstad Cadillac. Er is in mijn regio een hele sterke lichting bij de jeugd aan het opkomen. We hadden zelfs vier ploegen die de statefinal­s speelden. Ik kijk er dus naar uit om te zien hoeveel ze vooruit gegaan zijn sinds vorig seizoen.”

ZATERDAG 06-05-17

ZONDAG 07-05-17

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Ben Simons.
Foto SERGE MINTEN Ben Simons.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium