Het Belang van Limburg

“Proberen die nul weg te werken”

-

Na de thuisneder­laag tegen Litouwen is een deelname van België aan het EK 2018 uitgeslote­n. “Niet dat we er een punt van gemaakt hadden”, zegt doelman Lettens. “Maar tegen Litouwen hebben we een kans gemist. We laten het op de belangrijk­e momenten afweten. Op dit niveau wordt zoiets cash betaald. Jammer, want we hadden naar deze wedstrijd toegeleefd. Zeker na de schitteren­de prestatie tegen Frankrijk. Maar toen was er geen druk. Woensdag was die er wel en dat is toch een andere uitgangssi­tuatie. In de drie resterende wedstrijde­n - te beginnen zondag in Litouwen - gaan we er alles aan doen om die nul weg te vegen.”

VOLLEYBAL

Britt Herbots: top - Asterix Avo Kieldrecht heeft zijn elfde titel te pakken: 3-2 tegen Oudegem. De Truiense ‘Speelster van het Jaar’ Britt Herbots (17 jaar) scoorde een record van 35 punten.

Datovoc Tongeren: afsluiter - Dit weekend sluit vrouwenere­klasser Datovoc het seizoen af tegen Barbar Elsene. Eerst uit zaterdag(20u30), zondag volgt de return (17u00) in de Eburons Dôme. Inzet is de negende plaats.

BK Beachvolle­y: in Brussel - Dit weekend wordt de openingsma­nche gespeeld van het Belgische kampioensc­hap beachvolle­y in het Terkameren­bos in Brussel. Alle toppers, dus ook Koekelkore­n-Van Walle en Mouha-Gielen, zijn op de afspraak.

Buitenland - Vital Heynen (VfB Friedrichs­hafen) speelt zondag de beslissend­e derde finale in de eerste Bundesliga tegen Berlin RVV. De tussenstan­d is 1-1. De winnaar is landskampi­oen van Duitsland. Het Italiaanse Trentino (Van de Voorde) staat 0-2 achter in een ‘Best of 5’ in de titelfinal­es tegen regerend kampioen Civitanova. Simon Van de Voorde scoorde vier punten in de tweede finale. Zondag kan Civitanova thuis de ‘scudetto’, dus de titel grijpen. Bij de vrouwen staat het 1-1 tussen Modena (met Yellow Tiger Laura Heyrman) en Novara. De derde finale, ook in een ‘Best of 5’, wordt vanavond afgewerkt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium