Het Belang van Limburg

“Puntenaftr­ek was motivatie”

Piepjong en ‘Limburgs’ Standard viert 20ste landstitel

- Jo TREKELS

Zoals verwacht won Standard gisteravon­d, op de slotspeeld­ag, met de vingers in de neus van rode lantaarn Tienen. Zo mochten de handen in de lucht. Standard, met vijf Limburgse meisjes, telt een winstmatch meer dan Anderlecht en is opnieuw landskampi­oen. De 20ste titel in totaal, de zevende op rij. Maar misschien wel één van de meest bijzondere, denkt ook Denis Franco, de teammanage­r uit Diepenbeek. “Naast onze technische staf werd ook onze kern vernieuwd”, vertelt Franco. “De gemiddelde leeftijd daalde van 25,5 naar 20 jaar. We mogen spreken van een fantastisc­h seizoen! Zeker omdat we door een administra­tieve fout bij de aansluitin­g van Imke Courtois vier punten verloren. We verdienen deze titel dan ook dubbel en dik. We pakten tegen onze directe concurrent­en Anderlecht en Gent 7 op 9. Al moesten we één punt van Gent afgeven.”

Coach Hamide Lamara deed dit seizoen beroep op vijf Limburgse speelsters. Red Flame Julie Biesmans (23, Bilzen) was even out, Elien Nelissen (21, Diepenbeek) pendelde tussen basis en bank terwijl Jasmine Verbruggen (21, Zutendaal) en toptalent Lisa Petry (16, Tongeren) debuteerde­n. De meest opvallende Limburgse was Yuna Appermont. De 19-jarige Hoeseltse startte aan iedere wedstrijd. “Door de keuze voor de jeugd hoopte ik volop mijn kans te krijgen en dat is gebeurd”, vertelt de lerares in opleiding. “Ik blijf bij Standard en hoop ooit van de U19 de stap naar de echte Flames te zetten.”

De middenveld­ster spreekt van een terechte titel, haar tweede: “We zijn tegen ieders verwachtin­gen in heel sterk begonnen. De puntenaftr­ek was een domper, maar was ook een motivatie om niet op te geven. De laatste weken ging het door pech en blessures wat moeizamer, maar we hebben het gehaald. Omdat de anderen steken lieten vallen én omdat wij zo een hechte ploeg waren. Het hele seizoen lang hadden zowel basisspeel­sters als maar één doel. ”

bankzitter­s

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? De kampioenen­ploeg van Standard, die de club gisteren een 20ste landstitel bezorgde.
FOTO RAYMOND LEMMENS De kampioenen­ploeg van Standard, die de club gisteren een 20ste landstitel bezorgde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium