Het Belang van Limburg

Coach Houben zet zelf stap opzij

- Jeroen FISSETTE

Verrassing alom bij Sporting Hasselt, waar coach Johan Houben gisterenoc­htend zelf besloot om een stap opzij te zetten. De club ging in allerijl op zoek naar een opvolger en vond die in de naam van Pino Canale, al wordt de ex-prof bijgestaan door Michel Noben. Het trainersdu­o moet de Tricolores straks in de eerste amateurkla­sse houden. “We weten dat het al tien na twaalf is. Ik hoop nog motivatie en beleving in de groep te krijgen”, klinkt het. Sporting Hasselt heeft er weer een bewogen week opzitten. Nadat de club donderdag te horen kreeg dat het aan de dalerseind­ronde moet deelnemen, werd het de dag nadien ook nog eens geconfront­eerd met het vertrek van zijn hoofdcoach. “Trainer Johan Houben had ons

aangegeven

dat het onder hem waarschijn­lijk niet zou lukken. We hebben respect voor zijn openheid en zijn meteen op zoek gegaan naar een alternatie­f”, aldus voorzitter Bart Casters. De zoektocht naar een opvolger leidde gisteren tot de aanstellin­g van het trainersdu­o Michel Noben-Pino Canale. “Alles is snel gegaan”, zeggen beiden in koor. Dat het een serieuze uitdaging wordt om Sporting Hasselt in de eerste amateurkla­sse te houden, moet je ex-prof Canale niet vertellen. “We springen in zee en gaan keihard zwemmen. Inzet drijft dan boven”, benadrukt hij. “Sporting Hasselt heeft een enorm potentieel. Ik weet goed wat voor inspanning­en het bestuur achter de schermen levert. Dat zou niet mogen verloren gaan. Ik zal proberen om iedereen op dezelfde lijn te krijgen.”

Ook Michel Noben zal nog proberen de spelersgro­ep te motiveren. “Ik zie hoe het bestuur afziet van deze situatie en wil iets teruggeven. We weten dat het al tien na twaalf is. Ik hoop nog motivatie en beleving in de groep te krijgen”, aldus Noben.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium