Het Belang van Limburg

“UIT OP REVANCHE”

THES begint zondag aan de eindronde met een moeilijke verplaatsi­ng naar Rupel Boom. Bij verlies betekent dit voor een aantal jongens meteen hun laatste match voor de Looienaars. Een van die vertrekker­s is Lens Annab (28), die geen financieel akkoord vond

- Kristof JACOBS

Hoewel THES in de competitie twee keer verloor tegen Rupel Boom, stapt Annab zondag vol vertrouwen op de spelersbus. “De motivatie in de hele groep is groot”, zegt de Maasmechel­aar. “We beleven een schitteren­d seizoen en dat willen we in schoonheid afsluiten met de promotie. Al was het maar voor onze coach. Op training zag je dat iedereen gefocust is op die eindronde. En ondanks die twee nederlagen in de competitie geloven we er ook echt in. We zijn uit op revanche.” De voorbije weken startte Annab op de bank, zijn laatste basisplaat­s dateert van 2 april in ... Rupel Boom. Het werd 1-0. “Daar mag je niet te veel belang aan hechten”, zegt hij. “We misten met Van Tilburg, Moutawakil en Battista belangrijk­e spelers, waardoor enkele jongens niet op hun beste positie speelden. Dat was ook voor mij het geval, op de zes. Maar ondanks dat hebben we een sterke wedstrijd gespeeld en kansen afgedwonge­n. Er was die onterecht afgekeurde goal van Bennassar en er werd ons een strafschop onthouden. Zondag zijn we voltallig. Pas op, Rupel Boom blijft een sterke ploeg, maar met onze kwaliteite­n moeten we echt van niemand bang zijn. Of ik mezelf in de basis verwacht? Dat is de keuze van de trainer. Tegen Zwarte Leeuw viel ik sterk in en deed ik de match mee kantelen, dus we zien wel wat Wouter beslist.”

Laatste wedstrijd?

Als THES toch verliest, was het meteen de laatste match van Annab in het geel-blauwe shirt. “Ik ben inderdaad niet tot een akkoord gekomen met het bestuur”, zegt hij. “Maar in mijn hoofd voel ik mij een prof, dus ik zal tot de laatste snik strijden voor deze club. Een nieuwe ploeg heb ik nog niet, maar dat is niet de eerste keer. Ik heb er ervaring mee om zonder club te zitten (lacht). Na wat blessurele­ed heb ik nu een jaar kunnen voetballen en dat zien andere clubs ook. Bij mijn toekomstig­e ploeg zal het totaalplaa­tje moeten kloppen, zowel financieel als sportief. En ik moet er natuurlijk ook rekening mee houden dat ik onlangs een tweede zaak geopend heb. Maar momenteel ligt mijn focus op de eindronde.”

De loting van die eindronde bepaalde dat THES begint met twee uitmatchen. “Onbegrijpe­lijk”, briest Annab. “We deden tot de laatste speeldag mee voor de titel en hadden veertien punten meer dan Rupel Boom en Olsa Brakel, dat pas zesde werd in de A-reeks. Ze zouden zich beter baseren op de rangschikk­ing. Maar dat gaan we zeker niet inroepen als excuus. We gaan er volle bak voor.”

THES: Vrancken kan rekenen op een voltallige kern.

Een nieuwe ploeg heb ik nog niet, maar dat is niet de eerste keer. Ik heb er ervaring mee om zonder club te zitten

Lens ANNAB

DE KERN: Ghijsens, Van Tilburg, Moutawakil, Willems, Battista, Stefani, Van Oudenhove, Bennassar, Convents, Vanwelkenh­uysen, Brulmans, Forier, Annab, Kardes, Meynen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium