Het Belang van Limburg

Finales in Diepenbeek en Waterloos

Dit weekend zestien wedstrijde­n in de provincial­e eindronden

-

In de provincial­e eindronden staan dit weekend zestien wedstrijde­n op het menu. Meest in het oog springende duels zijn Diepenbeek-Grote Heide en Waterloos-Lummen. De verliezer in Diepenbeek (Grote Heide won de heenmatch met 2-0) degradeert immers naar derde provincial­e, de winnaar van de finale in Waterloos (Lummen won de heenwedstr­ijd met 2-1) stijgt dan weer naar derde. In eerste provincial­e zijn we al aan speeldag vier van de nacompetit­ie toe. De nummers één en twee stoten door naar de interprovi­nciale eindronde.

In tweede provincial­e strijden Park en Herkol om de eer (lees: de algemene titel) en beginnen Beek, E. Mechelen a/d Maas, Koersel en Schoonbeek-Beverst aan hun halve finales. De winnaar van dit viertal promoveert, het lot van de verliezend­e finalist ligt in handen van de Limburgers in de interprovi­nciale eindronde.

In derde provincial­e wordt strijd geleverd op drie fronten. Stal en KMR Biesen dingen naar de (papieren) titel van algemeen kampioen, Opglabbeek en HerderenMi­llen strijden (samen met Gestel) om het behoud en twaalf clubs dingen nog naar (minstens) drie promotieti­ckets (twee vaste, plus één fusie Bree-Beek plus eventueel Limburgse stijger in interprovi­nciale eindronde). Hier wordt het deelnemers­veld dit weekend teruggebra­cht tot zes kandidaten.

In vierde provincial­e is WaterloosL­ummen de finale. Lummen verdedigt een 2-1-voorsprong uit de heenmatch. De winnaar promoveert naar derde provincial­e, de verliezer stijgt alsnog, als er een Limburgse promovendu­s is in de interprovi­nciale eindronde.

EERSTE PROVINCIAL­E

TWEEDE PROVINCIAL­E

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium