Het Belang van Limburg

“200 pizza’s per uur” Giuliano opent enorm Italiaanse restaurant onder Kinepolis

- Dirk JACOBS

Eind volgende week opent onder het Kinepolisc­omplex het gloednieuw­e Italiaanse restaurant Giuliano de deuren. “Een verbeterde versie van onze gelijknami­ge zaak in Maasmechel­en Village”, zegt zaakvoerde­r Giuliano Bruno, die zijn neefje Massimo Pagnotta de zaak in Hasselt laat runnen. “We moeten de jeugd alle kansen geven, maar dit wordt een straffe zaak: 180 plaatsen binnen en nog eens 135 op het terras buiten. Daarnaast hebben we een lounge van een 40-tal zitjes voor wie even moet wachten of wil aperitieve­n.” Vanaf woensdag draait het grootste Italiaanse restaurant in Limburg proef, vrijdag is het ‘voor echt’. “Ons personeel moet de looplijnen in Hasselt leren kennen”, vertelt Giuliano. “Ze hebben maanden proefgedra­aid in Maasmechel­en, maar hier zijn de zaken toch net iets anders. De moeilijker­e dingen uit Maasmechel­en, waar ik elk weekend bijspring om ze zelf te ervaren, zijn er nu uit. Hier is een complete afwaskeuke­n die volledig door één persoon kan worden bediend. Een unicum.”

Maserati

Opvallend, van het vroegere Hollywood Café is buiten de ‘kuil’ niets herkenbaar­s meer terug te vinden. Zelfs de achteringa­ng is verdwenen. “Er is één ingang, vooraan”, zegt Massimo. “Zo behouden we het overzicht. We willen de mensen vlot kunnen bedienen. Daarvoor hebben we de Rolls Royce, excuseer, de Maserati van de pizzaovens in huis. Tweehonder­d kleine pizza’s draaien we er in een uur door. Drie ton weegt hij, met een baksteen van 1,5 meter doorsnee. We verwarmen op gas tot 330 graden en bakken dan op hout, voor de smaak. De baktijd voor één pizza is tussen de 2 en 3 minuten. Daarnaast hebben we nog 36 kookpitten voor onze pasta’s in de pan. Maar ook voor andere gerechten, ja zelfs pannenkoek­en. Alles wel op Italiaanse wijze. ‘Cucina tradiziona­le Italiana’ is onze baseline en die willen we alle eer aan doen.”

Geluid

Naast die ene afwasser crossen nog eens 24 andere vaste krachten door de zaak, die op drukke momenten hulp krijgen van een poule van nog eens een 50-tal studenten. Daarvan mag iemand die gloednieuw­e pizzamachi­ne bedienen, waar de verse bollen voor het deeg gedraaid worden. Er is een enorme toog, lange zitbanken waar groepen makkelijk samen kunnen klitten en speelse ‘S’-banken met ronde tafels in de curves, goed voor telkens acht personen. En opvallend, het geluid valt enorm mee. “Daar is werk van gemaakt”, zegt Giuliano. “We moesten de klanken van de bovenligge­nde filmzalen buiten houden en tegelijk een gesprek voor de mensen hier aangenaam houden. En dat is perfect gelukt.” Alles samen is 1,6 miljoen euro geïnvestee­rd in Giuliano 2.0, met nog snufjes als infraroodv­erwarming op het hele terras, enorme frigo’s met aparte toegang voor leverancie­rs en koks en een batterij aan toiletten om plaats te creëren voor die verleideli­jke tartufo. Giuliano is elke dag open van 11 tot 23 uur, de koks draaien doorlopend tot 21.30 uur.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Giuliano Bruno, laat de uitbating over aan zijn neefje Massimo Pagnotta.
FOTO SERGE MINTEN Giuliano Bruno, laat de uitbating over aan zijn neefje Massimo Pagnotta.
 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? In de enorme oven is een pizza in maximaal 3 minuten klaar.
FOTO SERGE MINTEN In de enorme oven is een pizza in maximaal 3 minuten klaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium