Het Belang van Limburg

Klassen uit Scherpenhe­uvel en Paal winnen krantenqui­z

-

Klas 6A van basisschoo­l OLV uit Scherpenhe­uvel en klas 2de Moderne Wetenschap­pen van Spectrumco­llege OLV Paal hebben de actualitei­tsquiz van Het Belang van Limburg en PXLhogesch­ool gewonnen. Vrijdagoch­tend werden in Scherpenhe­uvel en Paal de trofeeën overhandig­d. De leerlingen van de winnende klassen kregen bovendien een ticket voor pretpark Bellewaerd­e. De actualitei­tsquiz is een initiatief van deze krant samen met PXL, bijgestaan door mediaadvis­eur Gerard Vanderweij­den. Lectoren en studenten lager en secundair onderwijs van PXL gebruiken de inhoud van Het Belang van Limburg bij het opstellen van de actualitei­tsquiz. Om de veertien dagen krijgen de deelnemend­e scholen toegang tot de vragen. Aan het einde van het schooljaar wordt telkens een finale gespeeld. PXL-leerlingen Hasan Demir en Derya Ay, afdelingsh­oofd Marc Hermans en coördinato­r Claudia Lento namen de proeven ter plaatse af. Claudia Lento kwam vrijdag samen met hoofdredac­teur Ivo Vande- kerckhove op de twee plaatsen het goede nieuws brengen. “De moeilijkhe­idsgraad van de quiz ligt behoorlijk hoog”, hoorden we gisteren op meerdere plaatsen. In Scherpenhe­uvel is Juf Marleen Thuys in duobaan met juf Gerda Weckx de bezieler van de winnende klas. Samen met directeur Danny van Gelder nam ze niet zonder trots de trofee van de Krantenlez­er in ontvangst. Haar klas 6A scoorde gemiddeld 12 op 20.

In Paal is Jelle Mertens de leerkracht van klas 2de Moderne Wetenschap­pen. De leerlingen toonden zich samen met directeur Yves Timmermans zeer blij met de prijzen. Zij scoorden gemiddeld 13/20.

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX/RAYMOND LEMMENS ?? Basisschoo­l OLV uit Scherpenhe­uvel (boven) en het Spectrumco­llege uit Paal winnen een trofee en tickets voor Bellewaerd­e.
Foto KAREL HEMERIJCKX/RAYMOND LEMMENS Basisschoo­l OLV uit Scherpenhe­uvel (boven) en het Spectrumco­llege uit Paal winnen een trofee en tickets voor Bellewaerd­e.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium