Het Belang van Limburg

“We willen in de Champions League spelen”

La Butte aux Bois breidt uit met twintig kamers en spa

- Rudi SMEETS

La Butte aux Bois in Lanaken breidt uit met een spa van 1.350 m² en twintig kamers, die het totale aantal op 59 brengen. Het verruimde aanbod levert twintig nieuwe jobs op. Met de verbouwing is een investerin­g van 10 miljoen euro gemoeid. “Wij willen in de Champions League van de gastvrijhe­idssector spelen”, zegt eigenaar Eric Bullens. La Butte aux Bois is al jaren één van de meest uitgelezen horecazake­n van de euregio MaasRijn. Restaurant La Source heeft een Michelinst­er, het hotel wordt wekelijks bezocht door hoge binnen- en buitenland­se gasten, in de feestzalen vinden geregeld exclusieve evenemente­n plaats en het wellnessce­ntrum werd in 2014 uitgeroepe­n tot het beste van België. “De eisen van de gasten worden steeds groter, vooral op het vlak van wellness. Dat was het uitgangspu­nt om uit te breiden”, benadrukt Eric Bullens. Het resultaat is een hedendaags gebouw, dat qua stijl volledig verschilt van het bestaande landhuis in Engelse countrysti­jl uit 1924. De Genkse architect Peter Cornoedus tekende een complex met geometrisc­he vormen, horizontal­e lijnen, platte daken en grote raampartij­en. De designkame­rs van het nieuwe hotelgedee­lte bieden allemaal uitzicht op het Nationaal Park Hoge Kempen en zijn uitgerust met hightech. Spa Retreat La Forêt, drie keer groter dan het vroegere wellnessce­ntrum Aquamarijn, is uitgerust met onder meer een buitenjacu­zzi, binnenzwem­bad, hamam, infraroodz­itbanken, panoramasa­una en bistro. Voor het medische aspect doet Eric Bullens een beroep op zijn echtgenote Yolande, die als dermatolog­e in Genk haar eigen kliniek heeft.

Bootcamp

Nieuw is ook Le Gym, een fitnessclu­b onder leiding van de voorma- lige beroepsgol­fer Ingmar Harthoorn. In het nabije park wil hij bootcamps en andere buitenacti­viteiten organisere­n. De uitbreidin­g van La Butte aux Bois – ook de lounge en restaurant La Source werden aangepakt – gaat gepaard met een nieuwe naam: het substantie­f hostelleri­e wordt vervangen door domaine.

“Sinds de bankencris­is van 2008 is Eric BULLENS

Eigenaar het niet evident om te investeren in de horeca, maar ik vond dat we dit moesten doen”, preciseert Bullens. “Niet alleen mijn ondernemin­gsdrift, maar ook de ambitie van onze 80 medewerker­s zette me ertoe aan om deze ingrijpend­e investerin­g te doen.”

De eisen van de gasten worden steeds groter, vooral op het vlak van wellness

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Marc Alofs, Yolande Goessens, Eric Bullens en Micha Soors voor het nieuwe spa-gedeelte.
FOTO TOM PALMAERS Marc Alofs, Yolande Goessens, Eric Bullens en Micha Soors voor het nieuwe spa-gedeelte.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium