Het Belang van Limburg

“Ik dacht: ik kan er beter wat extremer uitzien”

Queeneen of Country Dolly Partonrton geeft duistere kantnt bloot in nieuw boek

- Karel Karel MOORS MOORS

Dolly Dolly Parton, Parton, de de nu nu 71-jarige 71-jarige Queen Queen of of Country, Country, vertelt vertelt in in het het boek boek ‘Dolly olly On On Dolly’ Dolly’ dat dat in in de de jaren jaren 80 80 zelfmoordg­edachten zelfmoordg­edachten haar haar beslopen beslopen nadat nadat een een minnaar nnaar haar haar gedumpt gedumpt had. had. Haar Haar schoothond­je schoothond­je Popeye Popeye voorkwam voorkwam erger. erger. “Ik “Ik geloof loof dat dat hij hij een een spirituele spirituele boodschapp­er boodschapp­er van van God God was”, was”, meent meent Parton. Parton. The The Daily Daily Mail ail kon kon het het boek boek inkijken, inkijken, waarin waarin Dolly Dolly ook ook de de waarheidwa­arheid verklapt verklapt over over haar haar handelsmer­k, ndelsmerk, haar haar fameuze fameuze boezem: boezem: “De “De borsten borsten zijn zijn echt, echt, maar maar wel wel gelift.” gelift.” Dollyolly Parton Parton werd werd geborengeb­oren als als oudsteouds­te van van twaalf waalf kinderen kinderen en en groeide groeide op op in in een een blokut blokhut in in Seviervill­e, Seviervill­e, Tennessee. Tennessee. Veel Veel geld geld voor oor vertier vertier was was er er niet niet in in het het straatarme straatarme gezin. zin. In In bed bed plassen plassen tijdenstij­dens de de koude koude winrs winters beschouwde beschouwde Dolly Dolly als als een een “plezier” “plezier” wantant dat dat gaf gaf warmte. warmte. Af Af en en toe toe kon kon de de rao radio aan aan om om naar naar countrymuz­iek countrymuz­iek te te luisten luisteren en en dan dan droomde droomde de de jonge jonge Parton Parton ervan ervan omm een een grotere grotere ster ster dan dan Elvis Elvis te te worden. worden. Opapa was was een een ouderwetse ouderwetse dominee dominee “die “die zo zo vurig urig over over dede hel hel kon kon preken preken dat dat je je de de hitte hitte voelde”oelde” en en op op haar haar vijfde vijfde kweeldekwe­elde Dolly Dolly al al mee ee met met het het kerkkoor. kerkkoor. Dat Dat klonk klonk blijkaar blijkbaar prima prima want want op op haar haar tiende tiende zong zong ze ze in in tv- - en en radioshows radioshows en en op op haar haar elfde elfde volgde volgde een n eerste eerste platencont­ract. platencont­ract.

Extreem xtreem

Van an seks seks was was Dolly Dolly niet niet vies vies – – “We “We speelden speelen al al op op jonge jonge leeftijd leeftijd doktertje” doktertje” – – maar maar ze liet liet niet niet met met zich zich sollen: sollen: een een man man die die haaraar ongewenst ongewenst bepotelde bepotelde en en geld geld aanbood aanood voor voor seks seks kreeg kreeg een een pistool pistool onder onder zijnn neus neus geduwd. geduwd.

Wie Wie nu nu aan aan Dolly Dolly Parton Parton denkt, denkt, denkt denkt aan aan een n stapel stapel blond blond haar haar – – weliswaar weliswaar een een pruikruik tegenwoord­ig tegenwoord­ig – – en en een een stevige stevige boezem, boem, en en dat dat was was ook ook precies precies haar haar bedoeling. bedoeng. “Ik “Ik hou hou van van het het enorme enorme kapsel kapsel en en de de opzichtige­pzichtige kleding. kleding. Ik Ik heb heb mezelf mezelf nooitnooit als als sekssymboo­lkssymbool gezien gezien en en ik ik wil wil er er ookook niet niet altijdtijd mooi mooi uitzien”, uitzien”, verklaart verklaart de de iconische iconische zangeres. ngeres. “Maar “Maar ik ik wil wil dat dat de de mensen mensen weten weten dat dat ik ik het het ben ben als als zeze meme zien zien opkomenopk­omen en en als als ze ze me me zienzien weggaan. weggaan. Dus Dus dacht dacht ik: ik: ik ik kan kan er er maar maar beter beter nog nog wat wat extremerex­tremer uitzien.”uitzien.”

Dolly Dolly geeft geeft toe toe dat dat ze ze cosmetisch­e cosmetisch­e ingrepen ingrepen heeft heeft ondergaan ondergaan maar maar claimt claimt dat dat haar haar fameuzefam­euze borsten borsten puur puur natuur natuur van van omvang omvang zijn, zijn, maar maar wel wel gelift. gelift.

Popeye Popeye

Parton Parton maakte maakte haar haar jeugddroom jeugddroom waar, waar, verkocht verkocht meer meer dan dan 100 100 miljoen miljoen platen, platen, wonwon Grammy’s Grammy’s en en acteerde acteerde in in films films – – ‘The ‘The Best Best Little Little Whorehouse Whorehouse In In Texas’ Texas’met met

Burt Burt Reynolds Reynolds was was “een “een nachtmerri­e” nachtmerri­e” – – maar maar viel viel ten ten prooi prooi aan aan donkere donkere gedachten gedachten toen toen de de man man waarmee waarmee ze ze een een affaire affaire had had – – Dolly Dolly en en echtgenoot echtgenoot CarlCarl Dean Dean hebben hebben een een open open huwelijk huwelijk – – haar haar hart hart brak. brak.

“Ik “Ik zat zat in in mijn mijn slaapkamer slaapkamer en en mijn mijn oog oog viel viel op op mijn mijn pistool, pistool, dat dat ik ik daar daar heb heb liggen liggen voor voor inbrekers. inbrekers. Precies Precies op op het het momentmome­nt dat dat ik ik het het pistoolpis­tool oppakte, oppakte, kwam kwam ons ons hondje hondje Popeye Popeye de de trap trap op. op. IkIk legde legde het het wapen wapen weg weg en en bad. bad. Ik Ik geloof geloof dat dat Popeye Popeye een een spirituele spirituele boodschapp­er boodschapp­er van van God God was.” was.”

Wie vragen vragen heeft heeft rond rond zelfdoding, zelfdoding, kan kan terecht terecht op op de de zelfmoordl­ijn zelfmoordl­ijn via via het het gratis gratis nummer nummer 1813 1813 of of op op www.zelfmoord1­813.be. www.zelfmoord1­813.be.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Dolly Parton.
FOTO PHOTO NEWS Dolly Parton.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium