Het Belang van Limburg

“Te weinig gefocust op ingesteldh­eid nieuwkomer­s”

-

De goedkoopst­e transfer – Stef Peeters – was afgelopen seizoen de meest rendabele. Duurdere buitenland­se spelers à la Bezus en Valdivia stelden teleur. Welke lessen trekt de club eruit? Komt er enige veranderin­g in de sportieve omkadering?

“We hebben vorige zomer alleen voor Djene een som betaald. Maar Bezus, Pulido, Valdivia en Proschwitz zijn inderdaad spelers die op de loonmassa wegen en duidelijk niet brachten wat we gehoopt hadden.”

“Na de komst van Roland Duchâtelet hebben we liefst zestien nieuwe spelers gehaald. Dat moest, want er waren een pak vertrekker­s. Het is logisch dat er dan goeie en slechte bij zijn. Waar we te weinig belang aan gehecht hebben, is het feit of hun mentalitei­t ook bij de club paste. We hebben gefocust op speelstijl, specifieke kwaliteite­n, te weinig op ingesteldh­eid. Fout. De scouting kan op dat vlak zeker beter. Met de sportieve staf zullen we dit de volgende maanden nauwgezet mee in de gaten houden.” “Wat de spelerspro­fielen voor volgend seizoen betreft: verdedigen­d zit het vrij goed, al gaan we nog op zoek naar backs. Op het middenveld komen we duidelijk kracht tekort. De schamele vijf punten op verplaatsi­ng mag ons niet opnieuw overkomen. Want zelfs in degradatie­jaren deden we het buitenshui­s beter. De dossiers van de gehuurde spelers van Club Brugge liggen op tafel, maar wij moeten afwachten wat er ginds met Preud’homme gebeurt. Als we hen niet langer kunnen houden, liggen er duidelijke, andere dossiers klaar.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium