Het Belang van Limburg

Ananastaar­t

-

2 eieren, 80 gr suiker (4 eetlepels),100 gr bloem (5 eetlepels), 4 eetlepels ananassap, 3 eetlepels olie, vanillesui­ker, half pak bakpoeder (1 koffielepe­l), 1 blik ananas, 2 eetlepels suiker, 1 koffielepe­l boter om in te vetten, 1 zakje pudding (maak een stevige pudding).

Bereiding

een springvorm met bakpapier en vet dat goed in met boter. de taartbodem met de suiker. de ananas over de taartbodem. een stevige pudding klaar zoals het op de verpakking staat (ik heb 1 zakje pudding gemaakt met 500 ml melk in plaats van 750 ml melk!) de warme pudding over de ananas minstens een half uur afkoelen.

ondertusse­n het cakedeeg klaar. de eieren heel goed samen met de suiker, vanillesui­ker en het ananassap, tot ze veranderd zijn in een schuimig wit mengsel, waarin de suikerkorr­els zijn opgelost. Zeef de bloem en het bakpoeder bij het beslag. Meng alles met een garde zodat je geen klontertje­s overhoudt.

het beslag over de pudding en schuif het in de warme oven van 180 °C. Bak gedurende ongeveer 25-30 minuten (Let op: baktijd kan verschille­n afhankelij­k van de oven).

de taart om ze onderstebo­ven te keren heel goed afkoelen in de koelkast

de taart onderstebo­ven op een taartschaa­l. Verwijder voorzichti­g de taartvorm en het bakpapier. Smakelijk!

de instructie­video op hbvl.be/beyhan!

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium