Het Belang van Limburg

Riemst trots op Giro-winnaar Tom Dumoulin

Kroont zich tot eindwinnaa­r

-

Supporters, dorpsgenot­en en sympathisa­nten kwamen in Café Ecuador in Kanne de ultieme tijdrit voor Riemstenaa­r Dumoulin volgen. De tropische temperatur­en konden de echte wielerfana­ten niet thuis houden. Paul Elsen (66) uit Tremelo had het meeste kilometers op de teller. “Dumoulin is een renner naar mijn hart: niet veel woorden, maar daden. Een gewoon iemand zonder dikke nek, die zijn klasse met de benen bewijst. Dit is voor Nederland en voor Kanne een historisch moment. Een jongen van hier die de Giro wint. Ik kan wel wenen van geluk, echt waar.”

Patrick en Cindy Brokken van de Ecuador kunnen alleen maar bevestigen: “We moeten echt fier zijn op Tom. Wie doet het hem na? Ons café is pas drie dagen open, maar we gaan er zo snel mogelijk een supporters­café voor Tom van maken. Volgende week, als de rust enigszins is weergekeer­d, gaan we hem contactere­n. We gaan hem ook om een roze trui vragen, want dat hoort nu eenmaal bij een supporters­café.”

“Menneke van bij ons”

Ook Chrit en Roelina HabetsLent­en hebben alleen maar lof voor de Riemstenaa­r. “Het belang van Toms overwinnin­g mag zeker niet onderschat worden. Een menneke van bij ons. Ach, wat zijn we toch trots op hem.” Burgemeest­er Mark Vos, die nagelbijte­nd de afsluitend­e tijdrit thuis volgde, bekent: “Dit is uitzonderl­ijk knap van Tom. Zeker na de laatste dagen, waarbij zijn concurrent­en hem niet ontzien hebben. Chic van Tom zonder meer! We gaan nu heel snel overleggen op welke manier we hem passend kunnen huldigen. Als burgemeest­er van Riemst ben ik heel fier. We gaan hem een mooie ontvangst bezorgen op het gemeentehu­is. En hoe dan ook gaan we hem tijdens de komende Binckbank-tour hier in Riemst op een passende wijze in de bloemetjes zetten. Dat verdient hij!” Dumoulins buren versieren vandaag al zijn huis in Kanne. Morgen keert de Giro-winnaar terug naar huis.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO EVA ?? Het supporters­café van Tom Dumoulin is geboren.
FOTO EVA Het supporters­café van Tom Dumoulin is geboren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium