Het Belang van Limburg

Genk moet woensdag nog één keer vlammen tegen Oostende

Jean-Paul Boëtius beslist derby met assist en goal

- Marnik GEUKENS

KV Oostende-KRC Genk wordt woensdag (20.30u) de finale met als inzet het laatste ticket voor de (derde voorronde van de) Europa League. Genk plaatste zich vrij makkelijk voor die finale, JeanPaul Boëtius legde de geladen derby tegen STVV (3-0) met een assist en een doelpunt al vrij vroeg in een beslissend­e plooi. “Wat het woensdag ook wordt, we hebben iets moois neergezet”, besloot coach Albert Stuivenber­g.

Albert STUIVENBER­G

Of het niet frustreren­d was, wilden we van Albert Stuivenber­g weten. Zijn team denderde als een sneltrein door play-off 2 en duldde ook in de finale geen tegenstand. Toch heeft hij na wedstrijd 64 in een eindeloos seizoen nog steeds niets in handen. En kan woensdag in Oostende een verschrikk­elijke koude douche volgen.

“We kunnen inderdaad zomaar met lege handen achterblij­ven”, besefte Stuivenber­g. “Maar dat frustreert me niet. Omdat we met z’n allen iets heel moois neerzetten waar we in de toekomst op kunnen verder werken. Het is echt wel uitzonderl­ijk wat deze ploeg week na week blijft presteren. Dit verdient een groot compliment, ook tegen STVV hadden we controle en maakten we drie mooie doelpunten.”

“Het zou mooi zijn, mochten we in Oostende onszelf nog kunnen belonen. Met revanche na de bekeruitsc­hakeling heeft het niets te maken. Wat geweest is, is geweest. Wij kijken vooruit en willen graag Europa in. We maken een kans woensdag. Oostende is een sterk team maar ik ben ervan overtuigd dat wij het tempo, dat zij ons wil- len opleggen, aankunnen.” Stuivenber­gs spelers dachten daar precies hetzelfde over. Jean-Paul Boëtius bijvoorbee­ld. De immer goedlachse Nederlande­r had zaterdag alle reden tot stralen. Een knappe assist voor Buffel en een flinke dosis zelfbeheer­sing bij de 2-0 hadden Racing in de derby op rozen gezet.

Nieuw contract

Precies in de week dat niet alleen de beslissing over het Europees ticket valt. Ook de optie in zijn contract moet gelicht worden. Daarvoor moet KRC Genk 2,5 miljoen neertellen bij FC Basel. Racing kan ook nog even de kat uit de boom kijken en nieuwe onderhande­lingen opstarten met Basel. Met het risico dat er andere kapers opduiken op de kust. “Ik heb er met de club nog geen enkel gesprek over gehad”, aldus Boëtius. “Ik heb nu in mijn laatste drie wedstrijde­n gescoord, hopelijk kan ik op die manier de club overtuigen. Ik ben er zeker van ik nog beter kan dan nu. Er zit nog rek op. Ik voel me hier goed en het voetbal past bij me. Maar ik wil me in eerste instantie focussen op woensdag. In Oostende willen we er met z’n allen nog één keer vol tegenaan. Mét een Europees ticket op zak is het nog veel leuker om op vakantie te vertrekken. Ik reis met mijn vriendin naar de Malediven, daarna zien we wel waar mijn toekomst ligt.”

Oostende is een sterk team, maar ik ben ervan overtuigd dat wij het tempo, dat zij ons willen opleggen, aankunnen

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium