Het Belang van Limburg

Redactie strijkt twee weken neer in Sint-Truiden

‘Zoe ei dzjee SinTruin nog noeët ne gezien’. Met die slogan strijken de redactie van Het Belang van Limburg én de studenten Journalist­iek van hogeschool PXL twee weken lang neer in Sint-Truiden. Vanuit ’t Nieuwscafé brengen we verslag uit over alles wat

- XInfo: www.hbvl.be/sint-truiden XOnze caravan staat vandaag van 12 tot 14u in Runkelen. Met de bon op deze pagina krijgt u er een gratis ijsje.

Hoeveel single mannen wonen er in Sint-Truiden? Kun je aan de kleding zien naar welke school een Truiense scholier gaat? Hoe slaagt het Sint-Trudozieke­nhuis er in om winst te maken? En welke straffe verhalen hebben de inwoners van Velm of de andere deelgemeen­ten te vertellen?

U komt het allemaal te weten van maandag 29 mei tot vrijdag 9 juni. Want dan strijken de redactie van Het Belang van Limburg en de studenten journalist­iek van hogeschool PXL twee weken neer in de stad met het project ‘Sint-Truiden IN/UITGELICHT’. We openen een pop-upredactie in ‘t Nieuwscafé en trekken de straten in. We brengen frappante cijfers en lichten je in over het gemiddelde inkomen per wijk, de beste frituur van de stad,…

Debatten, lezingen en ijsjes

Naast het gewone journalist­ieke werk, nodigen we de Truienaars ook uit op een politiek debat op pinksterzo­ndag en een sportdebat op pinksterma­andag. In ’t Nieuwscafé organisere­n we ook lezingen door interessan­te Truienaars: auteur Toni Coppers, ondernemer Peter Dedrij, kunstenaar Tom Herck,… U kunt op de koffie komen met onze hoofdredac­teurs Indra Dewitte en Ivo Vandekerck­hove of mee komen dansen op ons afsluitfee­stje. Elke dag vindt u ons ook in een van de deelgemeen­ten voor een ‘babbelbox’. En met een bon uit de krant kunt u er dan ook een gratis ijsje afhalen.

Maar bovenal bent u iedere weekdag tussen 9.30 en 19 uur welkom met uw eigen verhaal.

 ?? FOTO JCR ?? De pop-upredactie in ’t Nieuwscafé. U vindt er vanaf vandaag tot 9 juni onze journalist­en en de studenten journalist­iek van de PXL.
FOTO JCR De pop-upredactie in ’t Nieuwscafé. U vindt er vanaf vandaag tot 9 juni onze journalist­en en de studenten journalist­iek van de PXL.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium