Het Belang van Limburg

IS eist aanslag op kopten in Egypte op

-

De jihadistis­che groep IS heeft zaterdag via zijn propaganda-agentschap Amaq de aanval opgeëist die vrijdag in Egypte tegen christenen werd uitgevoerd. Bij de aanval werden 29 mensen gedood, waaronder “een groot aantal” kinderen volgens het Egyptisch ministerie van Gezondheid. Volgens het ministerie van Binnenland­se Zaken werd de bus aangevalle­n door gewapende en gemaskerde mannen in drie pick-ups. De bus was op weg naar een klooster in de provincie Minya, ruim 200 kilometer ten zuiden van Caïro. Na de aanval namen de daders de vlucht.

CAÏRO - Erdogan beveelt voetbalclu­b om naam stadion te veranderen ISTANBOEL -

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft voetbalclu­b Galatasara­y bevolen om het woord ‘arena’ te schrappen uit de naam van hun stadion. Dat meldden Turkse media op zaterdag. Vrijdag eiste Erdogan dat het woord ‘arena’ in elk Turks stadion verbannen wordt omdat het woord ontleend werd uit een vreemde taal en verwijst naar gevechten tussen gladiatore­n en wilde dieren: “Ik ben resoluut tegen het gebruik van het woord. Vroeger werden mensen levend verscheurd door beesten in ‘arena’s’.” Volgens de Turkse krant Hürriyet zal de naamsveran­dering vandaag al gebeuren. Ook andere Turkse clubs zullen het voorbeeld van Galatasara­y moeten volgen.(

President Duterte: “Soldaten mogen drie vrouwen verkrachte­n” MANILLA -

De controvers­iële

Filipijnse president

Rodrigo

Duterte ligt opnieuw onder vuur.

Tijdens een toespraak gaf hij zijn soldaten de toelating elk drie vrouwen te verkrachte­n. “Ik zal zeggen dat ik het heb gedaan. Ik zal voor jullie naar de gevangenis gaan”, zei hij. Volgens zijn woordvoerd­er, die de vulgaire taal van zijn president wel vaker moet vergoelijk­en, legde Duterte gewoon “overdreven branie” aan de dag.

De president deed de uitspraak op het eiland Mindanao, waar dinsdag gevechten uitbraken toen de aan IS gelinkte rebellengr­oep Maute de stad Marawi binnenviel. Duterte riep zijn leger op die groeiende dreiging van het islamitisc­he terrorisme de kop in te drukken. Afgelopen week kondigde hij daarom voor het hele eiland Mindanao de staat van beleg af. In nog geen week tijd vielen er al minstens 85 doden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium