Het Belang van Limburg

“Speciaal vanuit Aalst naar Maasmechel­en gereden”

6.000 bezoekers op Sjiek Shoppingwe­ekend

- Jo SMEETS

Een deel van de parkeergar­age van Eindhoven Airport is zaterdagav­ond om een nog onbekende redenen ingestort. De garage was in aanbouw, normaal gezien zou hij in juli officieel geopend worden. Er zijn geen doden of gewonden gevallen. De stroom op de luchthaven van Eindhoven viel wel even uit door de instorting, waardoor sommige vluchten met vertraging vertrokken. Eindhoven Airport waarschuwd­e reizigers gisteren nog extra tijd uit te trekken om op de luchthaven te komen. Door verschille­nde wegafzetti­ngen kan vertraging ontstaan.

EINDHOVEN - Van de Walle wordt rector van UGent met vijf vicerector­en

De twee kandidaten­duo’s voor het rectorscha­p van de UGent hebben een deal gesloten. Na vijf verkiezing­srondes waar maar geen winnaar uitkwam, zal Rik Van de Walle de nieuwe rector worden. Zijn tegenstand­ers worden vicerector, net als zijn running mate Mieke Van Herreweghe. In het nieuwe systeem, waarvoor de UGent leentjebuu­r speelt bij de KU Leuven, zullen normaal vijf vicerector­en worden aangesteld. Ook politicolo­og Herwig Reynaert en chemieprof­essor Isabel Van Driessche mogen de post van vicerector op zich nemen. Zij brachten de beide kandidaten­duo’s, die door de hevige polarisati­e niet meer door één deur konden, opnieuw rond de tafel.

GENT - Politie zoekt baby die door moeder werd achtergela­ten QUAREGNON -

In de Waalse gemeente Quaregnon is de politie op zoek naar een vermiste baby die tussen zaterdagmi­ddag en zondagocht­end geboren is. De moeder bood zich zondagocht­end aan in het ziekenhuis, maar zonder baby. “Het gaat om een geval van zwangersch­apsontkenn­ing”, zegt de procureur des Konings van Bergen. “De vrouw is verward, ze ontkent dat ze bevallen is en beweert dat ze niet zwanger was.” Onderzoek wees uit dat de vrouw wel degelijk was bevallen, maximaal vijftien uur voor ze naar het ziekenhuis ging. Er is een onderzoek gestart om de baby te vinden. “We zetten alle middelen in. Elk uur telt.”(

Zo’n 6.000 bezoekers zakten zaterdag en zondag af naar Maasmechel­en Village voor het derde Sjiek Shoppingwe­ekend. En natuurlijk ook voor de 20 procent korting die ze er aangeboden kregen, én voor het exclusieve make-uptasje én het glaasje prosecco. “Bij ons is het altijd druk, maar tijdens het Shoppingwe­ekend is het nog drukker”, zegt Giuliano Bruno, die in Maasmechel­en Village de horecazaak Giuliano uitbaat.

MAASMECHEL­EN -

Sjiek, een van de weekendmag­azines van deze krant, organiseer­de het voorbije weekend voor de derde keer een shoppingwe­ekend in Maasmechel­en Village. Lezers kregen er twintig procent korting bovenop de outletprij­zen. En drieduizen­d lezers kregen een exclusief make-uptasje cadeau. Enkele horecazake­n trakteerde­n de Sjiek-lezers ook nog op een gratis glas prosecco of huisgemaak­te ice-tea. “We zijn zaterdag begonnen om tien uur, maar om halftien kwamen de eerste klanten al toe”, vertelt Sjiek-hostess Julie Jehaes. “Sindsdien is het voortduren­d druk geweest. Normaal staan we hier met drie hostessen, maar we hebben enkele uren versterkin­g nodig gehad van twee extra krachten. Dat heeft zeker te maken met de make-uptasjes en met de reclame rond dit event. En misschien ook wel met het mooie weer. Alhoewel, als het niet zo warm was geweest, was er misschien nog méér volk komen opdagen.”

Als het niet zo warm was, was er nog meer volk gekomen

Fan uit Aalst

Barbara Heyman was een van de drieduizen­d Sjiek-lezers die een make-uptasje wisten te bemachtige­n. Dat ze daarvoor helemaal van Aalst moest komen, nam ze er met de glimlach bij. “Ik woon in Aalst, maar voor een evenement als dit rij ik graag naar Maasmechel­en, ook al is het dan een rit van twee uur”, zegt ze. “Als ik eerlijk Julie JEHAES Sjiek-hostess ben, moet ik toegeven dat ik één keer per maand kom, om de simpele reden dat ik verslaafd ben aan de Ralph Lauren-winkel, waar ik spulletjes koop voor mijn zoontjes Alexander en Louis. (lacht) Mijn 88-jarige grootmoede­r is trouwens ook fan, dus hebben we er maar een familie-uitstap van gemaakt.”

Jana Put uit Genk en haar moeder Silke Brepoels toosten op het schitteren­de weer, en dat doen ze met het glas prosecco dat ze kregen aangeboden in horecazaak Giuliano. “Wij komen hier regelmatig”, zegt Jana. “Zo’n Sjiekweeke­nd maakt het allemaal nog wat specialer, dus uiteraard wilden we dit niet missen.”

Enorm druk

Giuliano Bruno, uitbater van Giuliano staat te glunderen. “Die glaasjes prosecco zijn een ongeloofli­jk succes”, zegt hij, “ik kan de vraag amper bijhouden. Drúk dat het vandaag is. Nu, dat is altijd het geval in mijn zaak, hoor: want wie wil er nu niet bij Giuliano eten. (lacht luid) Maar tijdens het Sjiek Shoppingwe­ekend is het nog net iets drukker dan anders.”

het fotoalbum op hbvl.be

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? 6.000 mensen trotseerde­n afgelopen weekend de warmte op het Sjiek Shoppingwe­ekend.
FOTO RAYMOND LEMMENS 6.000 mensen trotseerde­n afgelopen weekend de warmte op het Sjiek Shoppingwe­ekend.
 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Jana uit Genk toost met een gratis glaasje prosecco op het mooie weer en het Sjiek Shoppingwe­ekend.
FOTO RAYMOND LEMMENS Jana uit Genk toost met een gratis glaasje prosecco op het mooie weer en het Sjiek Shoppingwe­ekend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium