Het Belang van Limburg

“Ze plannen een haven pal voor mijn oprit”

WIE? WAT? Naam: Bouwondern­eming Marcel Beckers Waar: Noordlaan, Zutendaal Als ondernemer is het belangrijk om een mooie façade te hebben. Vervelend als die kostbare voorgevel achter een bushalte verstopt dreigt te worden..

-

Bouwondern­emer Marcel Beckers (52) is blij en niet blij. Blij omdat er plannen zijn om een grote bushalte in zijn straat aan te leggen. Niet blij omdat die bushalte pal voor zijn inrit komt. De halte wordt volgens Marcel een gevaarlijk­e hindernis voor personeel en klanten. “Op mijn vraag om alternatie­ven te bespreken, wordt niet ingegaan”, stelt Marcel. “Het is mooi dat er voor de kinderen en andere minder mobiele mensen voor een veilig openbaar vervoer wordt gezorgd”, vindt Marcel. “Veiligheid boven alles. Maar hier gaat de veiligheid van busreizige­rs ten koste van de veiligheid van mij en mijn klanten.” “Wegen en Verkeer is van plan om voor de inrit naar mijn bedrijf een bushalte aan te leggen. Pardon, ik moet zeggen : een bushaven, en dat vind ik toch een tikkeltje overdreven voor de paar reizigers die hier gemiddeld de bus nemen.” “Een en ander betekent dat een gedeelte van mijn inrit wordt ingenomen. Akkoord, dat gedeelte ís zogeheten openbaar domein, maar wij hebben dan ook indertijd een bouwvergun­ning gekregen voor de aanleg van de parking en de plaatsing van een informatie­paneel voor ons bedrijf. We hebben kosten noch moeite gespaard om dat stukje grond zo goed mogelijk te verfraaien, omdat dit de uitstralin­g van ons bedrijf bepaalt.”

“Het waren dus kosten op het sterfhuis want er komt dus een bushaven, met alles erop en eraan. Onze inrit en ons informatie­paneel worden onzichtbaa­r. Het wordt ook gevaarlijk, vrees ik. Als onze klanten de toegang naar ons bedrijf nog gaan vinden, dan vraag ik me af hoe ze die toegang gaan kunnen oprijden.” “Ik heb daarom voorgestel­d of die bushaven niet naar het perceel naast ons kan worden verhuisd. Daar woont niemand, en de bushaven zou er voor niemand hinder veroorzake­n. Het perceel is bovendien eigendom van het Vlaams Gewest.”

“Maar ik krijg geen antwoord op mijn vraag. Daarom heb ik ook contact opgenomen met UNIZO en gevraagd of de organisati­e voor mij kan bemiddelen. Maar ook daar krijgen ze geen antwoord.” “Ik heb mijn hoop op een goede afloop inmiddels opgeborgen. Maar nu stelt men mij voor om Voor U Opgelost te vragen. Misschien krijgen jullie wel een antwoord?”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Marcel krijgt een beetje gelijk: er komt voorlopig geen bushalte op zijn oprit te staan.
FOTO DICK DEMEY Marcel krijgt een beetje gelijk: er komt voorlopig geen bushalte op zijn oprit te staan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium