Het Belang van Limburg

“Duizend euro te veel betaald”

-

Een betaalterm­inal heeft voor een winkelier het grote voordeel dat betalingen door de klant gemakkelij­k worden. Maar elk voordeel heeft een nadeel. Zo verloor Electro Reynders uit Genk in zes maanden 1.000 euro door die terminal. “Ik zie geen andere weg meer. Vandaar deze mail”, schrijft Marijke Van Vugt (42), samen met partner Steven Reynders (48) uitbaatste­r van Electro Reynders in Genk.

“Wij voelen ons erg opgelicht door Keyware, de verdeler van onze betaalterm­inal. We hadden Bancontact voor onze klanten, maar door de invoering van de elektronis­che ecocheques moesten de toepassing­smogelijkh­eden van onze betaalterm­inal worden uitgebreid. Keyware stelde voor om een nieuwe terminal te plaatsen.” “Bij de installati­e van de terminal is een fout gebeurd. Voor elke betaling via bancontact gaat er automatisc­h een commissie van 1,65 procent af. Dat is minstens twee keer te veel. Van zodra wij dat vaststelde­n, hebben wij Keyware op de hoogte gebracht, en gevraagd om de gewone tarieven toe te passen.”

“Een half jaar later is dat nog niet gebeurd. In totaal bedragen de extra kosten voor het gebruik van de betaalterm­inal door onze klanten, nu al op tot om en bij de 1.000 euro.”

“Ze nemen bij Keyware niet meer op als ze ons telefoonnu­mmer zien verschijne­n. Ik heb de secretares­se, de commerciël­e dienst en de helpdesk gebeld, maar krijg nergens gehoor. Ook mijn aangeteken­de brief leverde geen resultaat op. We lopen tegen een muur op. Kan u voor een doorbraak zorgen?”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Marijke en Steven krijgen een terugbetal­ing van Keyware.
FOTO SVEN DILLEN Marijke en Steven krijgen een terugbetal­ing van Keyware.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium