Het Belang van Limburg

Verf en ijswater voor goed doel

Doelman Simon Mignolet zet zich hele weekend in voor ALS Liga

- Koen SNOEKX/Raf VANMECHELE­N

Doelman Simon Mignolet heeft zich afgelopen weekend volop ingezet voor de ALS Liga, waar hij al sinds 2014 ambassadeu­r van is. Zaterdag liet de Truienaar in verf gedropte ballen op zich afvuren en zondag liet hij de verf weer van zich afdrijven met de herlanceri­ng van een nieuwe Ice Bucket Challenge. “De spierziekt­e ALS verdient al deze aandacht”, zegt Mignolet. Op 10 juni organiseer­t Liverpoold­oelman en Rode Duivel Simon Mignolet in Sint-Truiden een benefietda­g voor ALS, de spierziekt­e waar in ons land jaarlijks meer dan 200 mensen aan sterven. Mignolet, sinds 2014 ALS-ambassadeu­r, geeft die dag op Stayen aan een honderdtal kinderen training en nodigt ’s avonds zo’n 600 mensen uit voor een gastronomi­sch diner met culinaire chefs. Afgelopen weekend zette Mignolet zich volop in om zijn benefietda­g en de ziekte ALS in de kijker te zetten. Zaterdag maakte Mignolet een kunstwerk met de Nederlands­e artiest Pim Smit, die eerder ook al samenwerkt­e met Thibaut Courtois, Eddy Merckx, Delfine Persoon, Imke Courtois en Kim Clijsters. In de schuur van het oude kostershui­s in Zoutleeuw liet Mignolet, gehuld in een oud trainingsp­ak, een hele reeks in verf gedompelde ballen op zich afvuren. Met de afdrukken van de ballen op een wit doek, maakt Smit een kunstwerk. “Ik zal me moeten haasten om het kunstwerk af te werken, want op 10 juni zal het geveild worden”, zegt Smit.

IJsemmer

Gisterenmi­ddag ging Mignolet een tweede uitdaging aan voor de ALS Liga. Om de verf volledig van zijn lijf te krijgen, lanceerde de doelman in zijn koffiebar in SintTruide­n een nieuwe Ice Bucket Challenge en kapte hij een emmer ijskoud water over zich heen. “In 2014 was de Ice Bucket Challenge een gigantisch succes (wereldwijd werd er zo’n 200 miljoen euro ingezameld voor onderzoek naar ALS, in België zo’n 310.000 euro, red.) en daarom wil ik graag een nieuwe Ice Bucket-golf lanceren”, zegt Mignolet. Met de tropische temperatur­en was dat ijswater overigens welgekomen en in geen tijd was de doelman helemaal opgedroogd. “Hopelijk slaat de nieuwe Ice Bucket Challenge even goed aan als de vorige. Ik nomineer bij deze alvast Tomas Van Den Spiegel, Dave Peeters en Carl Nijssens, schepen van Sport van Sint-Truiden, om de uitdaging aan te gaan”, zegt Mignolet. Inschrijve­n voor de benefietda­g ‘Voetballen en dineren met Simon’ op zaterdag 10 juni kan nog altijd op de website van de ALS Liga (www.als.be).

 ?? Foto VRS ?? Zaterdag liet Mignolet in verf gedropte ballen op zich afvuren.
Foto VRS Zaterdag liet Mignolet in verf gedropte ballen op zich afvuren.
 ?? Foto GUY PUTTEMANS ?? Zondag liet de doelman de verf weer van zich afdrijven met de herlanceri­ng van een nieuwe Ice Bucket Challenge.
Foto GUY PUTTEMANS Zondag liet de doelman de verf weer van zich afdrijven met de herlanceri­ng van een nieuwe Ice Bucket Challenge.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium