Het Belang van Limburg

Gefrustree­rde STVV-fan verwondt medesuppor­ters

- Jozef CROUGHS/Phillip PERGENS

De match Genk-STVV zorgde zaterdagav­ond voor frustratie­s bij de Truiense supporters. Bij een 3-0 achterstan­d wierpen een of meer Truiense aanhangers een zitje van de verdieping naar beneden. Dat raakte twee medesuppor­ters van STVV. Een achttienja­rige jongeman uit Meeuwen-Gruitrode raakte gewond aan zijn rug en diende klacht in bij de politie. Dennis Vanbrabant was er erger aan toe. Het zitje belandde recht in zijn gezicht. De onfortuinl­ijke supporter hield er een gebroken neus, builen en schaafwond­en aan over. “Ik stond beneden in het vak van SintTruide­n en zag na het derde tegendoelp­unt dat men van boven, in het AAvak, met allerlei zaken naar beneden begon te gooien”, doet Dennis zijn verhaal. “Ik zag een lamp en bierbekers voorbijkom­en, waarop ik mij omdraaide om naar boven te kijken. Toen kreeg ik een tribunezit­je recht in het aangezicht. Ik denk dat het uit pure frustratie was dat men zo reageerde. Ik denk niet dat het de bedoeling was om ons te raken maar eerder om de projectiel­en op het veld te gooien.”

Ziekenhuis

De Truienaar werd naar het ziekenhuis gebracht waar een gebroken neus werd vastgestel­d en waar zijn wonden gehecht moesten worden. Vader Bruno is niet te spreken over de reactie van de Truiense supporters. “Dit hoort niet op het voetbal. Dit moet een signaal zijn voor de supporters dat ze eerst nadenken voor ze zoiets doen. Ikzelf ben bestuurder van het supporters­verbond van STVV en afgevaardi­gd bestuurder voor STVV in de Belgium-supporters waar we vergaderen over veiligheid en andere zaken die met voetbal te maken hebben. Dit is dubbel jammer omdat wij het altijd opnemen voor deze mensen bij kleine incidenten en onregelmat­igheden. Maar dan krijg je dit. Je eigen zoon moet naar het ziekenhuis omdat hij gewond wordt door mensen voor wie je het dag in dag uit opneemt.”

Maatregele­n

Fio Mostien, woordvoerd­er van STVV, betreurt en veroordeel­t in naam van STVV het incident. “Dit is een domper op een seizoen dat we in schoonheid hebben kunnen afsluiten. Onze supporters hebben zich voorbeeldi­g gedragen en het is doodjammer dat dit incident moest gebeuren waardoor het sportieve gedrag van onze supporters ontsierd wordt.

Wij zullen de volgende dagen bekijken welke maatregele­n we zullen nemen.”

Camerabeel­den

In Genk zijn ze intussen op zoek naar de dader(s). Daarvoor worden de camera’s camera’s van van het het stadion stadion geraadplee­gd. geraadplee­gd. “Het “Het gaat gaat om om feiten feiten tussen tussen supporters supporters onderling”, onderling”, vertellen vertellen ze ze vanuit vanuit Genk Genk bij bij de de politiezon­e politiezon­e Carma. Carma. “De “De beelden beelden worden worden onderzocht onderzocht en en zullen zullen overgemaak­t overgemaak­t worden worden aan aan de de politie politie van van Sint-Truiden Sint-Truiden en en aan aan STVV STVV omdat omdat zij zij hun hun eigen eigen supporters supporters natuurlijk natuurlijk beter beter kennen. kennen. We We hopen hopen snel snel uitsluitse­l uitsluitse­l te te krijgen krijgen over over wie wie dit dit gedaan gedaan heeft. heeft. De De persoonper­soon of of personen personen in in kwestie kwestie zullen zullen zich zich vervolgens vervolgens aan aan een een proces-verbaal proces-verbaal voor voor slagen slagen en en verwonding­en verwonding­en mogen mogen verwachten.” verwachten.” Andere Andere baldadighe­den baldadighe­den werden werden niet niet gemeld. gemeld. Enkele Enkele feiten feiten over over het het afstekenaf­steken van van bengaals bengaals vuurwerkvu­urwerk werden werden nog nog geregistre­erd. geregistre­erd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium