Het Belang van Limburg

Landbouwer gewond bij wegslepen aanhangwag­en met brandend hooi

-

Een landbouwer is zaterdagna­middag gewond geraakt toen hij een aanhangwag­en vol brandend hooi wegsleepte. Zo kon hij ergere schade aan de stal voorkomen. Ambulancie­rs kwamen ter plaatse en dienden eerste zorgen toe. De man had brandwonde­n aan de armen. De landbouwer had het hooi nog maar net met de aanhangwag­en in de loods van de boerderij binnengere­den toen hij rond 16.30 uur rook en smeulend vuur opmerkte dat zich al snel verspreidd­e. "De man heeft vervolgens met de tractor de aanhangwag­en terug naar buiten gereden en zo erger voorkomen", vertelt Björn Bosmans van de brandweer. "Wij kregen een oproep van een woningbran­d binnen, maar het is dankzij de man zelf dat dit voorkomen kon worden." Toch raakte de landbouwer verbrand aan zijn armen door waarschijn­lijk de stralingsw­armte van het vuur. "De hulpdienst­en kwamen met een ambulance ter plaatse en ze hebben meteen de eerste zorgen verleend", legt Bosmans uit. De brandweerm­annen uit Bree kregen het eigenlijke vuur snel onder controle, maar moesten vervolgens wel nog het hooi volledig uit elkaar halen om er zeker van te zijn dat het vuur helemaal gedoofd was. "Het kost veel werk en moeite, zeker in deze temperatur­en, maar het is wel noodzakeli­jk", besluit Bosmans.

De aanhangwag­en en het hooi gingen in de vlammen verloren. De rolluiken van het boerderijg­ebouw smolten door de vrijgekome­n hitte bij de brand. De rest kon gevrijwaar­d worden.

 ?? FOTO PPN ?? De landbouwer probeerde een aanhangwag­en vol brandend hooi weg te slepen, maar liep zo wel verwonding­en op.
FOTO PPN De landbouwer probeerde een aanhangwag­en vol brandend hooi weg te slepen, maar liep zo wel verwonding­en op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium