Het Belang van Limburg

Twee clubs in Limburg

-

‘Eén club in Limburg’. Het is één van de favoriete songs in het repertoire van de Genkse harde kern. Zeker op het moment dat de derby in een voor hen juiste plooi wordt gelegd, dan kan ook de Vogeltjesd­ans er nog bij. Gelukkig zijn er twee eersteklas­sers in Limburg. Zowel STVV als KRC Genk hebben hun plaats op het hoogste niveau, dat bewees alleen al de beleving rond de finale van play-off 2 zaterdagav­ond. Er zaten natuurlijk meer dan de officieel meegedeeld­e 17.860 voetbalfan­s in de afgeladen Luminus Arena, zelfs in de bestuurska­mer wordt door de gedeelde recette de derby op het scherp van de snee gespeeld. Ook de meer dan duizend opgedaagde Truienaars droegen met hun fanatisme tot lang na het laatste fluitsigna­al bij tot een authentiek voetbalkad­er.

Alleen de spanning op het veld ontbrak, daarvoor is het kwaliteits­verschil momenteel te groot. Telkens Racing versnelde en wél de vrije man tussen de linies vond, was het pompen en uiteindeli­jk ook verzuipen voor de Kanaries, die met twee individuel­e fouten zelf het licht uitknipten. Geen schande voor de bezoekers, die een pluim verdienen omdat ze play-off 2 ernstig namen tot de laatste minuut. Hopelijk werd zo de basis gelegd voor een nieuwe stap vooruit. Sint-Truiden is een voetbalsta­d en verdient een subtopper, die de groten regelmatig kan ambeteren.

De ambitie van Genk moet hoger liggen. Racing moet woensdag nog een 65ste en laatste keer vol aan de bak om het Europees ticket, dat het intussen wel dubbel en dik heeft verdiend, op zak te steken. Slaagt men erin om deze talentvoll­e groep samen te houden en te finetunen, dan gaat de Luminus Arena volgend seizoen nog vaker vollopen. Zelfs met meer dan 17.860 aanwezigen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium