Het Belang van Limburg

“Kippenvelm­oment”

THOMAS BUFFEL en SIEBE SCHRIJVERS wijzen de weg naar Oostende

- Erik DE GRUYTER

Met de vingers in de neus dwong KRC Genk een midweektri­p naar de Koningin der Badsteden af. Kapitein Thomas Buffel wees op het half uur de weg met een knappe goal. Vlak vóór rust leidde Siebe Schrijvers met een heerlijke assist nummer twee in. “Onze drie goals waren van prima makelij”, oordeelde Schrijvers. De Slag om Limburg werd in tropische omstandigh­eden afgewerkt. Het kwik bereikte rond half negen nog vlotjes dertig graden. Het arbitrale kwartet laste dan ook extra drinkpauze­s in.

“Die waren zeker niet overbodig”, gaf Siebe Schrijvers toe. “Je verliest immers enorm veel vocht. Makkelijk voetballen was het niet. Gelukkig scoorden we op het half uur, dat gaf de nodige gemoedsrus­t.” “Zeker in de tweede helft deed de hitte zich gevoelen”, vulde Thomas Buffel aan. “Je zag dat zowel bij Sint-Truiden als bij ons het vet van de soep was. Abnormaal is dat niet, als je ziet hoe hard er bij beide ploegen geknokt werd.”

Appelmoes

Siebe SCHRIJVERS De sfeer in de volgepakte Luminus Arena was zinderend. Vóór de match was er vuurwerk, nadien vuurden beide supporters­kampen schimpsche­uten op elkaar af. Toen de Genkse schaapjes op het droge waren, liet de kop van Racing weten dat ze “appelmoes lusten.” Voor Siebe Schrijvers was het bemachtige­n van de Truiense scalp een speciallek­e.

“Zelf heb ik als klein gastje al voor Genk gesupporte­rd. Dan weet je hoe hard de rivaliteit met Sint- Truiden hier leeft. Deze zege doet dan ook extra extra deugd. deugd. Er Er hing hing een een geweldige ge sfeer sfeer in in het het stadion. stadion. Onze fans ans gaven gaven ons ons een een extra extra boost. Ik k kreeg kreeg na na de de match match kipoen kippenvel toen ik ik voor voor onze onze suppord.” supporters stond.”

Oostende de

Racing Genk Genk bereidt bereidt zich zich vanaf vanaf vandaag voor voor op op zijn zijn laatste laatste werkorde werkstuk : horde nummer nummer 65. 65. Thomas Buffel Buffel : : “Zelfs “Zelfs in in de de perioe periode van de Champions Champions LeagueLeag­ue of of bij bij mijn vroegere egere clubs clubs heb heb ik ik nooit nooit zodstrijde­n zoveel wedstrijde­n gespeeld. gespeeld. Maar Maar deze laatste tste gaat gaat ook ook nog nog lukken.lukken. Dat Oostende tende ons ons niet niet ligt? ligt? We We vernds verloren ginds onze onze laatste laatste competih.competitie­match. Maar Maar toen toen hadden hadden wewe donderdaga­vond agavond nog nog een een Europeatch Europese uitmatch gespeeld gespeeld én én moesten moesten we zondagag al al opnieuw opnieuw aan aan de de bak bak om halfdrie. drie. Nu Nu hebbenhebb­en we we tenminste tenen een dag dag meermeer om om te te recuperere­n.” recu”

“Het zal er er inderdaad inderdaad op op neer neer kogoed komen om goed weer weer op op krachten krachten te te komen”,, besefte besefte Siebe Siebe Schrijvers. Schrijvers. “Maar we we gaan gaan nog nog één één keer keer alles alles geven. Ik k denk denk dat dat onze onze trainer trainer een een goed plan an in in petto petto heeft om m Oostvereen Oostende te verslaan.” slaan.”

Ik denk dat onze trainer een goed plan in petto heeft om Oostende te verslaan

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium