Het Belang van Limburg

“Gedachten verzetten”

STEF PEETERS en PIETER GERKENS kunnen revanchege­voelens niet omzetten in stunt

- Gunter SCHOOFS

Net als heel Sint-Truiden waren ze volop gebrand om Genk een forse loer te draaien, maar Pieter Gerkens en Stef Peeters verloren de strijd om het middenveld tegen hun ex-club. Berge en Schrijvers waren een klasse te sterk. “Het leek voor ons de match te veel”, zuchtte Stef Peeters na afloop in Genk. Eerlijk: Pieter Gerkens kwam in Genk nauwelijks in het stuk voor. De Bilzenaar moest vooral Dussaut bijstaan om Boëtius en de oprukkende Uronen af te remmen. Offensief kon hij de neus nauwelijks aan het venster steken. Stef Peeters zette in het eerste half uur Vetokele en Ceballos wel een paar keer op weg met goeie lange passes, maar naarmate de partij vorderde, namen Berge en co keizerlijk de touwtjes in handen op het middenveld. “

Genk was een maatje te groot, al kregen ze niet zo veel kansen vóór rust”, aldus Peeters. “Voor ons leek dit een beetje de match te veel. Die individuel­e fouten hebben ons genekt. Bij de eerste goal speelde Genk het wel heel goed uit, bij de tweede en derde gingen we los de mist in. Jammer, we hadden de hele week keihard getraind, maar in de zestien waren we niet fris. Aan beide kanten niet. Na hun voorsprong begonnen we achter de feiten aan te hollen.”

“Of ik een groot kwaliteits­verschil zag”, herhaalde collega Pieter Gerkens

Transfer

Pieter Gerkens de vraag. “Mja, toch wel. Maar zoals Stef zegt: wij gaven wel drie keer een cadeau weg. Zelf kregen we ook een paar goeie kansen. Maar Genk had het beste van het spel en werd dus de verdiende winnaar.” Gerkens speelde mogelijk zijn laatste wedstrijd voor STVV, want geïnteress­eerde ploegen komen volop aankloppen voor de topschutte­r van de Kanaries.

“Ik weet niet of dit mijn laatste STVV-match was. Ik moét niet weg, he. Het is niet dat ik ongelukkig ben bij STVV. Maar als het plannetje elders klopt, kan het er misschien wel van komen, we zullen zien. Eerst ga ik de gedachten even verzetten. Dat zal in de buurt zijn. Want mijn vriendin en vrienden hebben allemaal school.” Peeters stapt wel het vliegtuig op. “Een weekje de gedachten verzetten. Ik trek naar Punta Cana met mijn vriendin. Intussen ben ik nog in gesprek met STVV om mijn contract open te breken, dat klopt. Maar vooraleer ik terug ben van vakantie beslis ik niks. Het hoofd moet eerst even leeg.”

Het is niet dat ik ongelukkig ben bij STVV. Maar als het plannetje elders klopt, kan het zijn dat het tot een transfer komt

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium