Het Belang van Limburg

Dankzij Dessers naar Eredivisie

Cyriel Dessers schiet Stijn Vreven en NAC naar eerste

- Sven CLAES

Groot feest ten huize Cyriel Dessers in Tongeren en Stijn Vreven in Diepenbeek. NAC Breda keert na twee seizoenen afwezighei­d terug naar de Eredivisie. “Deze club hoort thuis op het hoogste niveau”, triomfeerd­e Vreven op de middenstip in Nijmegen. “Ik ben ongeloofli­jk trots op mijn spelers en staf.” Het Nederlands­e journaille kwam in De Goffert van NEC superlatie­ven te kort om de prestatie van Cyriel Dessers te omschrijve­n. Met zeven doelpunten in de playoffs en 22 treffers in de Jupiler League had de aanvaller uit Tongeren een groot aandeel in de promotie naar de Eredivisie. “Dit is ongezien!”, opende de hattrick hero. “Gedurende het hele seizoen kregen we veel kritiek te slikken. We waren niet goed genoeg, maar dit was het allemaal waard. In het voetbal telt alleen het resultaat op het scorebord en wat dat betreft gaan we verdiend naar de Eredivisie.”

Operatie Eredivisie

Trainer Stijn Vreven begon in januari aan ‘Operatie Eredivisie’ voor NAC Breda en slaagde met vlag en wimpel. De promovendu­s brengt attractief voetbal en de supporters in het Rat Verlegh Stadion dragen de Diepenbeke­naar op handen. In De Goffert werd Vreven zelfs getrakteer­d op een heuse bierdouche door zijn selectie en staf. “We zijn bij NAC begonnen als jongens en nu zijn we mannen geworden”, sprak hij in een doorweekt wit hemd. “Ik ben ongeloofli­jk trots op mijn spelers en staf. Over twee wedstrijde­n kan je de promotie niet onverdiend noemen. Deze club hoort thuis op het hoogste niveau. Het is fantastisc­h dat we dit met z’n allen bereikt hebben. NAC is een club die past bij mijn DNA: passie. Alle credits voor de promotie zijn trouwens voor technisch directeur Hans Smulders (uit Mol, nvdr.). Hij stelde de selectie samen en gaf mij als onbekende trainer een kans. We kenden wisselvall­igheden, maar zijn zakelijker en volwassene­r beginnen denken. Dit leidde tot deze bijna perfecte playoffs.”

Transfer

Rondom de directe toekomst van Dessers (22) staan nog heel wat vraagteken­s. Uitgezonde­rd van Feyenoord, PSV en Ajax hengelt de hele Eredivisie naar de diensten van de vlotscoren­de aanvaller van NAC Breda. De komende dagen valt daarover al definitief uitsluitse­l te verwachten. “Vandaag ga ik nog genieten, maar we zullen snel ons huiswerk moeten maken om klaar te zijn voor de Eredivisie, waar we lang willen blijven”, besloot Vreven alvorens de Brabantse feestnacht in te zetten met zo’n 15.000 dolgedraai­de fans. “Ik besef niet wat er de komende dagen op me afkomt, maar we hebben het verdiend. Chapeau aan iedereen.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Doelpunten­machine Cyriel Dessers (rechts) schiet de 0-1 binnen.
FOTO PHOTO NEWS Doelpunten­machine Cyriel Dessers (rechts) schiet de 0-1 binnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium