Het Belang van Limburg

Antwerp drukt door voor Peter Maes

-

Bij Antwerp blijft sterke man Paul Gheysens doordrukke­n voor Peter Maes als nieuwe coach. Indien de Lommelaar naar de Great Old trekt, neemt hij wellicht assistent Rudi Cossey en keeperstra­iner Erwin Lemmens mee. Gheysens zou graag snel duidelijkh­eid hebben, omdat je pas een ploeg kan uitbouwen als er ook een trainer is. Toch probeert Antwerp de 33-jarige Jelle Van Damme al terug naar België te halen. De verdediger speelt sinds januari 2016 bij het Amerikaans­e LA Galaxy, waar zijn contract in december afloopt. Izquierdo binnenkort Colombiaan­s internatio­nal? - José Izquierdo (24) mag zich misschien opmaken voor zijn eerste matchen als Colombiaan­s internatio­naal. Bondscoach José Pekerman denkt eraan om de Bruggeling op te roepen voor het oefentweel­uik tegen Spanje (7 juni) en Kameroen (13 juni). De selectie wordt deze week vrijgegeve­n.

ZULTE WAREGEM

Essikal trekt naar Beerschot-Wilrijk - Karim Essikal verlaat Zulte Waregem voor Beerschot-Wilrijk, dat volgend seizoen opnieuw profvoetba­l speelt in 1B. De verdediger tekende een tweejarig contract met optie bij de Antwerpse club.

KV MECHELEN

Ex-STVV’er Rherras dicht bij KV Mechelen - Faycal Rherras (24) is op weg om de nieuwe rechtsback van KV Mechelen te worden. De Marokkaans­e Belg verbrak eerder deze maand zijn contract bij het Schotse Hearts en is dus transfervr­ij. Trainer Yannick Ferrera, die hem al eens onder zijn hoede had bij STVV, wil hem er heel graag bij.

BUITENLAND

Mbappé bezoekt internatio­naal jeugdtorno­oi in Hamont - Afgelopen weekend organiseer­de KFC Hamont 99 de 28e editie van de Euro-Cup. 72 teams uit 5 landen (Tsjechië, Frankrijk, Nederland, Duitsland en België) namen deel aan het internatio­nale jeugdtorno­oi. Extra leuk voor de aanwezige jonge voetballer­s was het bezoekje van Kylian Mbappé. De Franse topspits van AS Monaco kwam naar zijn voetballen­de familieled­en kijken die net als hij bij AS Bondy (Fr) gestart zijn. Mbappé werd daarbij begeleid door enkele bodyguards. Francesco Totti neemt met zege afscheid van AS Roma - Francesco Totti heeft een afscheid in stijl gekregen. Met de kapitein als invaller klopte AS Roma op de laatste speeldag in de Serie A Genoa met 3-2. Roma eindigt zo op de tweede plaats in de stand, en mag dus rechtstree­ks naar de groepsfase van de Champions League.

VROUWENVOE­TBAL

Genk haalt keepster - Met Dianne Reemers heeft KRC Genk Ladies een opvolgster gevonden voor doelvrouw Sofie Van Houtven. De 27-jarige Nederlands­e komt over van PSV Eindhoven waar ze doublure was van internatio­nal Angela Christ. Tessa Wullaert pakt met Wolfsburg DFB-Pokal - Het vrouwentea­m van Wolfsburg heeft de Duitse beker veroverd. De ploeg van Red Flame Tessa Wullaert klopte in de finale in Keulen SC Sand met 2-1.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium