Het Belang van Limburg

Tweede titel op rij

Bocholt maatje te groot voor Tongeren

- Ivo KWANTEN

Achilles Bocholt kroonde zich ten koste van Tongeren voor het tweede jaar op rij tot Belgisch kampioen. De titelvieri­ng was de apotheose van een topseizoen, waarin Achilles ook de BeNeleague en de Beker van België won. In de derde en beslissend­e wedstrijd was Callant Tongeren gewoon een maatje te klein. In tegenstell­ing tot de tweede wedstrijd waren Qerimi, De Beule en Bolaers minder dominant aanwezig. Minder druk in de aanval, maar ook defensief liet Tongeren te veel steekjes vallen om aanspraak te maken op een zevende titel. Bocholt, dat aan de rust leidde met 18-14, maakte meteen in de tweede helft het verschil. Damian Kedziora (2), Valkenborg­h (3) en Spooren (2) loodsten hun ploeg naar 25-16 (40'). “Dan weet je gewoon dat de buit binnen is”, reageert Roel Valkenborg­h uitgelaten. “Vanaf dan is het alleen nog maar genieten”, voegt Serge Spooren toe. “En dan dringt tot je door dat de keuze om van NeLo naar Bocholt te gaan de juiste was.” En Wout Winters, die het voorbeeld van Spooren volgde, zat op precies dezelfde golflengte. “Dit overtreft de stoutste verwachtin­gen. De BeNeleague en de Belgische beker staan mooi op het visitekaar­tje, maar zo'n eerste Belgische titel doet ook wat met een mens.”

Speler van het jaar

Vrijdag wordt op Stayen met het gala van de Speler van het Jaar een punt gezet achter het handbalsei­zoen. En ook die trofee zou wel eens in handen van een speler van Bocholt kunnen vallen. De gebroeders Kedziora behoren alleszins tot het kransje favorieten. “We zien wel”, vertelt Damian. “Zo'n individuel­e prijs staat leuk op je cv, maar als ik hem win, dan draag ik hem op aan de ploeg.” Ook Bartosz ligt er niet wakker van. “We zijn aan rust toe. Het was een slopend seizoen zowel fysiek als mentaal. De twee resterende wedstrijde­n met de nationale ploeg tegen Noorwegen en Frankrijk zijn er misschien net iets te veel aan.”

Champions League?

Deze Belgische titel levert Bocholt

INITIA HASSELT

Adams terug naar de Lions - In tegenstell­ing tot Dylan Vossen heeft Roel Adams zijn contract bij Hasselt niet verlengd. De Nederlande­r keert terug naar de Lions, dat geconfront­eerd wordt met het vertrek van een zestal spelers van de A-kern.

NATIONALE JEUGDFINAL­ES

J14 Sporting NeLo - De J14 van Sporting Neerpelt kroonden zich zaterdag in Visé tot Belgisch kampioen. In een zeer spannende wedstrijd haalden ze het van Eupen met 17-16. De J16 van Sporting verloren hun finale van Eynatten met 31-27.

TESTWEDSTR­IJD

Montegnée promoveert - De testmatch tussen Sporting NeLo en Montegnée (liga vrouwen) werd door Montegnée gewonnen. De Waalse ploeg promoveert naar tweede nationale en neemt de plaats in van Kortessem, dat vrijwillig degradeert.

SASJA

een ticket op voor de voorronde van de Champions League. “Of we deelnemen, laat ik nog even in het midden”, weet voorzitter Pascal Derkoninge­n. “De meningen hierover binnen de spelersgro­ep zijn nog verdeeld, maar ook in de bestuurska­mer is nog geen beslissing gevallen. Het inschrijvi­ngsgeld bedraagt 25.000 euro. Een flinke hap uit ons budget.” Portugese doelman - De Portugese doelman Bruno Dias speelt volgend seizoen voor Sasja. Hij komt over van AC Fafe. Visé heeft zijn pijlen gericht op een Kroatische speler en bij Initia Hasselt komt een Spanjaard in beeld.

BLACK ARROWS

Trainersfu­nctie vacant - Linde Panis is volgend seizoen niet langer trainer van de nationale vrouwenplo­eg. De Belgische handbalbon­d moet dus op zoek naar een opvolger bij de Black Arrows.

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Bocholt viert de titel met zijn fans.
Foto DICK DEMEY Bocholt viert de titel met zijn fans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium