Het Belang van Limburg

Max Verstappen verbijt zijn woede

-

punten, tot hij kort voor het einde weer in de fout ging. Bij een herstart onderstuur­de hij in SainteDévo­te de muur in.

“Ik wist dat Sergio Perez en Felipe Massa ultrasofts waren gaan halen, en dat het moeilijk zou worden om hen in de herstart af te houden met mijn hardere banden. Met koude banden en koude remmen, bovendien. In de eerste bocht kwam ik buiten de lijn op het vuil en schoof gewoon rechtdoor. Ik weet ook niet waarom ik niet meer naar rechts zat, het ging allemaal zo snel. Het is natuurlijk jammer, ik had graag punten gepakt. Maar het is het einde van de wereld niet. De vooruitgan­g vind ik veel belangrijk­er.” Ook voor Max Verstappen was het balen in Monte Carlo. Bij zijn derde deelname in het prinsdom bereikte de Maaseikena­ar voor het eerst de finish, maar daar werd hij niet blij van. De teamstrate­gie van Red Bull had hem genekt. Max Verstappen was na de race niet om aan te spreken. Red Bull hield hem eerst een half uur binnen en stond dan alleen enkele tvintervie­ws toe. Daarin beet de Limburger op zijn lip. De rest van de persafspra­ken werd wijselijk geschrapt. “Max heeft een andere afspraak”, kwam zijn persman uitleggen. Net op tijd had de man bedacht dat het gebruikeli­jke leugentje - “Max moet zijn vliegtuig halen” - niet bruikbaar was: Verstappen woont in Monaco en moest dus niet vliegen. Maar zijn lichaamsta­al had boekdelen gesproken. Het zinde Verstappen helemaal niet hoe hij door zijn eigen team was genekt. Net als in Barcelona was hij heel het weekend sneller geweest dan teammakker Daniel Ricciardo. Net als toen had hij de Australiër in de kwalificat­ies 5 tienden aangesmeer­d. Maar net als toen had hij dat weer niet kunnen verzilvere­n in de race. In Barcelona werd hij eraf gekegeld in de start. Nu riep het team hem als eerste binnen voor nieuwe banden, waarbij hij in druk verkeer buiten kwam en twee plaatsen verloor. “Ik was in strijd met Bottas om een podiumplaa­ts, maar werd te vroeg binnengero­epen en reed 77 ronden in verkeer. Die vroege pitstop kon niet werken. Zelfs als ik Bottas had gepakt, was ik achter Sainz terechtgek­omen.”

Voor het team hield de strategie wel steek. De vroege pitstop van Verstappen diende om Valtteri Bottas naar de pits te lokken. Dat lukte, en zo kon Daniel Ricciardo derde worden. Een 4de en een 5de plaats werd zo een 3de en een 5de voor Red Bull. Maar wel ten koste van Verstappen, die achter zijn teammaat terechtkwa­m. Teambaas Christian Horner legde uit: “Max raakte niet voorbij Bottas, maar Daniel kreeg zo wel vrije baan en kon zo naar het podium rijden. Dat hebben we Max kunnen uitleggen.”

 ?? FOTO GEORGES DE COSTER ?? Stoffel Vandoorne druipt af. Zijn McLaren staat in de muur. Inzet: ook zaterdag was het al eens fout gegaan.
FOTO GEORGES DE COSTER Stoffel Vandoorne druipt af. Zijn McLaren staat in de muur. Inzet: ook zaterdag was het al eens fout gegaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium