Het Belang van Limburg

Vijftiende Belgische titel voor Wendy Jans

-

Wendy Jans (foto) voegde zondag een vijftiende nationale damestitel toe aan haar rijkgevuld­e palmares. De 33-jarige Breese nam in de finale met 4-0 de maat van Iris Moyens. Jans kijkt al lang niet meer op van een titel meer of minder. Het EK snooker in Albanië en de World Games in Polen staan wel met rood omcirkeld in haar agenda. Jans was tevreden met haar zoveelste Belgische titel, maar het is eenzaam aan de top van het Belgische damessnook­er.

Jans: “Natuurlijk zou het leuk zijn als er wat meer tegenstand komt in België, maar dat is uiteraard niet aan mij. Het pleziert mij wel dat ik elk jaar nieuwe gezichten zie op het BK.”

Jans trekt de komende weken en maanden Europa in. Eerst staat in Albanië het EK snooker voor dames op het menu en recent kreeg ze ook een uitnodigin­g in de bus voor de World Games (Olympische Spelen voor niet-olympische sporten) in Polen.

Jans: “Op het EK hoop ik uiteraard mijn huidige Europese titel te verlengen, al zal ginds de tegenstand wel van een ander kaliber zijn. Vooral de Russische dames boeken de laatste jaren veel vooruitgan­g. Ik neem er ook deel aan de teamcompet­itie, samen met Cathy Dehaene. Ook daar maken we een grote kans op de titel. Dat is natuurlijk een teamwedstr­ijd. Cathy zal ook haar steentje moeten bijdragen.”

“Die World Games (20 juli - 30 juli) zijn wel een speciaal verhaal. Aan het snookertor­nooi nemen zestien personen deel: veertien mannen en twee vrouwen, waarvan ik er dus eentje ben. Ik durf gerust de keu op te nemen tegen de mannen. Het snooker wordt een beetje anders gespeeld bij de dames, maar da’s geen probleem. Ik pas mij snel aan. Ik speel al mijn hele leven tegen mannen”, besluit Jans.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Jeff Jacobs versloeg in de finale favoriet Kevin Van Hove met 7-4.
FOTO DICK DEMEY Jeff Jacobs versloeg in de finale favoriet Kevin Van Hove met 7-4.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium