Het Belang van Limburg

Koersel, Tervant en Lummen stijgen dankzij Bilzen-Waltwilder

-

De promotie van Bilzen-Waltwilder heeft (positieve) gevolgen tot in vierde provincial­e. Zo mogen ook Koersel (naar eerste), Tervant (naar tweede) en Lummen (naar derde) volgend seizoen een reeks hoger aan de slag. Vooral de promotie van Tervant springt in het oog. Voorzitter Guy Deelkens was na de blamage in de finale op het veld van Gravelo allesbehal­ve in feeststemm­ing. “Ik vind het jammer voor de meegereisd­e supporters die er een lange rit voor over hadden, dat ze al na een helft weer naar huis mochten. Ik vind het van weinig respect getuigen van de spelersgro­ep uit,” reageerde Deelkens. “Ik zit momenteel met een dubbel gevoel. Maar dat zal morgen wel beter zijn, als de emoties wat bekoeld zijn. Wat de promotie zelf betreft, kan je als club enkel maar tevreden zijn dat het toch nog gelukt is. Al had ik liever kampioen gespeeld. Het seizoen heeft voor ons wel erg lang geduurd. En eigenlijk waren we al aan het werken aan een nieuw seizoen in derde. Daar komt nu veranderin­g in en dus moeten we toch eens gaan kijken wat er nog mogelijk is op vlak van eventuele versterkin­gen. Al heb ik geen schrik dat we met de huidige spelersker­n een slecht figuur zouden slaan in tweede. We hebben het hele seizoen bovenaan meegedraai­d en mooi voetbal gebracht”, besloot de preses. Als ook Heur-Tongeren donderdag de promotie beet heeft, stijgen ook E. Mechelen a/d Maas (naar eerste), Opitter (naar tweede) en Habo (naar derde) mee. Sporting Hasselt - dat zoals bekend naar tweede amateurlig­a degradeert, heeft enkele versterkin­gen binnengeha­ald. Meest opvallende naam is die van Ruben Janssen (foto). De 26-jarige centrale verdediger werd afgelopen seizoen door de supporters van Patro nog gehuldigd als meest verdienste­lijke speler. Ook de broers Najib en Adil Lagouireh uit Houthalen komen de rangen versterken. Najib (26) is een centrale middenveld­er, die zijn opleiding bij Feyenoord kreeg. Hij speelde ook voor Excelsior en Roda JC. Adil (21) is een beloftevol­le middenveld­er, die vorig seizoen bij Patro speelde. Spits Tom Lacroix (23) komt over van Bilzen-Waltwilder. Mustapha Jarju en doelman Dylan Swinnen blijven en jonkies Enes Ozturk, Marten Verbeeck en Ben Timmermans maken ook volgend seizoen deel uit van de A-kern.

PATRO: Na de expo, academisch­e zitting en voorstelli­ng fotoboek sloten Patro’s Old Stars vorig weekend de vieringen rond het 75-jarig bestaan van de club af met een onderlinge wedstrijd. Secretaris Jean Jeurissen, die na 39 jaren dienst afscheid neemt, werd ook in de bloemetjes gezet.

WELLEN: KVK Wellen zal haar competitie­wedstrijde­n vanaf volgend seizoen op kunstgras afwerken. Ook komt er verlichtin­g op het A-terrein. Met Lormans (Zepperen-Brustem), Smeets (Leopoldsbu­rg) en Watson (Vosselaar) werden ook nog drie nieuwe spelers voorgestel­d.

E. MECHELEN AAN DE MAAS: Marino Sabbadini wordt volgend seizoen T1 bij Eendracht Mechelen aan de Maas (2B). Sabbadini, vorig seizoen aan de slag bij Helson, volgt Dennis Hamers (naar KVK Wellen) op.

HOEPERTING­EN: Semih en Salih Diren (Sp.-Mopertinge­n) en William Dgabadji, Ruiz Vargas (ZepperenBr­ustem) spelen volgend seizoen voor Hoeperting­en (1prov.).

HENIS: Henis (2B) heeft zich versterkt met Maxim Proesmans (Wellen), Jan Reynders (Vlijtingen), Koen Bollen, Ryan Wolfs (beiden Hoeselt), Stef Goddet (Leopoldsbu­rg), Ruud Schoefs (Munsterbil­zen), Lucas Laermans (Hakendover) en Tiemen Goffin (Herderen-Millen). Verlaten de club: Dirk Duysens (Vlijtingen), Davy Castro, Marco Jacobs (beiden Kesselt), Koen Theunissen (Veldwezelt), Jeffrey Meers, Stijn Haesen (beiden ‘s Herenelder­en), Jonas Paulussen (Zutendaal), Stijn Milissen (Kolmont) en David Van Samang (Habo). LUTLOMMEL: De voormalige Burundese internatio­nal Denis Kalala wil na een pechseizoe­n bij Beek zijn loopbaan herlancere­n bij Lutlommel. Daar staat hij - net als eerder bij SK Bree - onder hoede van T1 Sven Geyens.

AS-NIEL: Fusieclub As-Niel United verfraait momenteel de terreinen en lanceert een stickeralb­um in de nieuwe zwart-witte outfits. BOORSEM: Boorsem organiseer­t zondag een minivoetba­lcompetiti­e op gras.

DIEST: Door de promotie van Aalst is Diest zeker van het behoud in de derde amateurree­ks.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium