Het Belang van Limburg

Ook Heur-Tongeren op zucht van promotie

- Marc TRUYERS

Heur-Tongeren strandde gisteren in het Oost-Vlaamse Stekene op een zucht van de promotie. Omdat Bierbeek Zwevezele klopte en de Limburgers niet verder kwamen dan een gelijkspel, wordt het nagelbijte­n tot de laatste speeldag van donderdag. Na een strafschop­fout van Ketelslege­rs in de eerste minuten kon de wedstrijd niet slechter beginnen voor de bezoekers: 1-0. Heur-Tongeren was aangeslage­n en ontsnapte enkele malen aan de 2-0. In het derde kwartier werd het evenwicht hersteld. Op slag van rust regende het plots kansen voor geelzwart. Libero Kellens kopte een hoekschop van Duric in de kruising: 1-1.

Na de pauze stond er met HeurTonger­en nog maar één ploeg op het veld. Nijs kon een perfecte assist van Camara niet verzilvere­n. In de allerlaats­te seconde stormde Goyvaerts alleen op doel af. Hij omspeelde de doelman, maar een teruggekee­rde verdediger redde vlak voor de lijn.

“Vlak na de wedstrijd was de ontgoochel­ing enorm, omdat we voldoende kansen hebben gehad om deze match te winnen”, reageerde trainer Steve Hoste. “Maar de ontgoochel­ing sloeg tijdens de busrit om in hoop, toen we hoorden dat Bierbeek slechts met 4-3 had gewonnen tegen Zwevezele. Dit betekent dat Bierbeek donderdag met drie doelpunten verschil moet gaan winnen in Lille, omdat wij een beter doelsaldo hebben. Ook als Stekene niet wint in Zwevezele promoveren we sowieso.”

 ?? Foto KF ?? Voets in duel met De Maesschalc­k.
Foto KF Voets in duel met De Maesschalc­k.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium