Het Belang van Limburg

Weddes mandaten staan op website

-

Publieke mandaten: De beloofde lijst van alle publieke mandaten en de daarbij horende wedden of presentieg­elden werd voorgelegd en goed bevonden door de gemeentera­ad. “Alle inwoners kunnen deze lijst met wedden en vergoeding­en raadplegen op de website van de gemeente”, stelde burgemeest­er Lode Ceyssens ( CD&V). De lijst zal elk jaar worden geüpdatet.

Rekening 2016: Het OCMW boekte een positief resultaat van 312.540 euro. Er zijn 200.000 euro minder uitgaven in de sociale dienst. “Door onze cliënten goed te begeleiden, ook naar tewerkstel­ling”, verduideli­jkte OCMW-voorzitter Lydie Jacobs ( CD&V). Ook de gemeentere­kening sluit positief af. In 2016 werd een positief saldo van 930.000 euro geboekt en is minder uitgegeven voor het onderhoud van gebouwen, verwarming­skosten, brandstof voertuigen, onderhoud voertuigen en machines. “Een aantal geplande wegenwerke­n wordt doorgescho­ven naar 2017 en 2018. De opbrengst van de personenbe­lasting was 200.000 euro hoger dan voorzien”, zegt schepen Koen Geusens ( CD&V).

Smart City: Het Smart City-verhaal, op Limburgs niveau, krijgt steun van de gemeentera­ad. “Projecten rond parkeren, verkeersaf­wikkeling en ook digitale informatie­verspreidi­ng kan onze gemeente vandaag niet alleen realiseren”, verdedigde schepen Geusens. “Grote steden hebben hier meer voordeel mee”, meent Rik Thys (NV-A). “Het is Limburgs geld dat wordt opnieuw in deze regio geïnvestee­rd”, repliceerd­e Lode Ceyssens.

Zoutstrooi­er: De technische buitendien­st krijgt een nieuwe zoutstrooi­er, aangestuur­d met een gps. “De routes worden efficiënte­r gereden en we realiseren een besparing op het strooizout”, aldus schepen Marco Goossens ( CD&V). De zoutstrooi­er kost 45.350 euro. (rdr)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium