Het Belang van Limburg

Gers Pardoel en Clouseau zijn het populairst

Derde seizoen ‘Liefde voor Muziek’ succes op tv én in hitlijsten

- Raymond DE CONDÉ

Vanavond wordt ‘Liefde voor Muziek’ afgesloten met een

best of van de voorbije weken. De derde jaargang was de meest succesvoll­e tot nog toe, zowel op televisie als in de hitlijsten, waar Gers Pardoel en Clouseau het best scoorden. Naar het eerste seizoen van ‘Liefde voor Muziek’, dat vooral Stan Van Samang geen windeieren heeft gelegd, keken gemiddeld 612.000 Vlamingen. Vorig seizoen waren dat er 567.000, maar het huidige derde seizoen was duidelijk het meest succesvoll­e. De aflevering­en haalden gemiddeld 916.000 kijkers en een marktaande­el van 36,3 procent op de doelgroep van 18-54 jaar. Vorig jaar bedroeg het marktaande­el nog maar 19,3 procent. Een groot verschil met dit jaar is dat het vorige seizoen werd uitgezonde­n in januari en februari.

‘Zo Bijzonder’

De derde jaargang heeft ook weer een forse impact op de hitlijsten. In de iTunes Top 100 vinden we alle artiesten terug. De artiest die dit jaar het meeste profijt heeft van zijn weekje Mallorca is Gers Pardoel. Hij was hier eerder wel bekend van hits als ‘Ik neem je mee’, ‘Bagagedrag­er’ en ‘Louise’, maar de meeste Vlaamse tv-kijkers konden toch nog geen gezicht plakken op de Nederlande­r. Nu staat de 36-jarige singer/songwriter in de iTunes Top 100 op de derde plek met ‘Zo Bijzonder’. Het nummer waarmee hij ‘zijn’ aflevering afsloot is een eigenzinni­ge, herwerkte versie van ‘Million Voices’ van de Zweed Otto Knows. Het is de eerste keer dat een slotnummer zo hoog in de charts opduikt. Bovendien neemt Pardoel ook de vijfde plek in met zijn versie van ‘Anne’ van Clouseau. De uitzending van vorige week, met de liedjes van Clouseau, heeft trouwens zijn sporen nagelaten in de charts: haast alle nummers werden druk gedownload.

Blijven hangen

In de Ultratop 50 is Gers Pardoel ook weer goed voor twee noteringen: ‘Zo Bijzonder’ op 25 en ‘Boeng’ (cover van Natalia’s ‘Boom’) op 36. De enige artiesten uit ‘Liefde voor Muziek’ die we in die lijst nog terugvinde­n, zijn Natalia met ‘You’ve Got A friend’ (‘Je hebt een Vriend’ van K3), Clouseau met ‘Ik Wil Je Terug’ (‘I Want You Back’ van Natalia) en Josje met ‘Bagagedrag­er’ van Gers Pardoel. “In de Ultratop houden we niet alleen rekening met iTunes maar ook met streaming en airplay”, verklaart Andries Provoost van Ultratop de verschille­n.

Op YouTube werd ‘Ik Wil Je Terug’, Clouseau’s Nederlands­e versie van Natalia’s ‘I Want You Back’, het vaakst bekeken, met meer dan 652.000 views. Dat is ook het nummer dat na vanavond wellicht het langst zal blijven hangen.

Liefde voor Muziek’, VTM, 20.35 uur

 ?? FOTO VTM ?? Het derde seizoen, met onder meer Clouseau, Natalia en Gers Pardoel was het meest succesvoll­e ooit.
FOTO VTM Het derde seizoen, met onder meer Clouseau, Natalia en Gers Pardoel was het meest succesvoll­e ooit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium