Het Belang van Limburg

Gentse boezemvrie­nden winnen ‘Peking Express'

-

CAZ, 20.40 UUR

Met Tom Hanks. Op 11 april 1970 vertrekt Apollo 13 op missie naar de maan. Aangezien het al de derde missie voor een maanlandin­g is, krijgt de vlucht weinig media-aandacht. Aan boord van het ruimtevaar­tuig bevinden zich de astronaute­n Jim Lovell, Jack Swigert en Fred Haise. Na twee dagen hoort de bemanning plots een enorme knal.

8/10

-

Cedric Schatteman uit Drongen en zijn goede vriend Brecht Van Durme uit Lovendegem, allebei 27, hebben de finale gewonnen van het Q2-programma ‘Peking Express’. Dat leverden hen 15.000 euro op, maar een deel van hun prijzengel­d lieten ze per ongeluk achter bij een Vietnamees gezin.

De Gentse boezemvrie­nden moesten 3.750 kilometer door Vietnam, Laos en Cambodja liften, telkens ook bedelend om gratis overnachti­ngen. “Vooral dat zal ons bijblijven”, zegt Cedric. “Plots sta je op een of andere uithoek en moet je aankloppen bij een stomverbaa­sd gezin dat vijf minuten later twee zwetende Europeanen aan tafel heeft zitten. Praten was vaak moeilijk, we vonden het heel vervelend dat we onze dankbaarhe­id zo moeilijk konden uitdrukken.” Opvallend is dat de vrienden als eerste duo uit de geschieden­is van het programma geld lieten liggen. Brecht vergat een amulet bij een Vietnamees gezin, goed voor 2.500 euro. “Ik neem het hem niet kwalijk,” zegt Cedric, “al zal hij weleens mogen trakteren.” Brecht werkt voorlopig nog altijd bij sportketen Decathlon, Cedric geeft sinds kort Frans in het vijfde middelbaar. En ja: beide heren, die bijzonder in de smaak vielen van de vrouwelijk­e kijkers, zijn nog vrijgezel.(

Missie geslaagd: Karen Damen en ‘Perfect’-kompanen lopen 20 km

-

Karen Damen en haar vier ‘Perfect’hebben gisteren de 20 km door Brussel gelopen, en wie eraan twijfelde: ze zijn in hun opzet geslaagd. Niels Albert eindigde als eerste van het vijftal, ondanks pijn in de kuiten. Gilles Van Bouwel deed er iets meer dan de door hem vooropgest­elde twee uur over, gevolgd door John Crombez die wel last had van de hitte. Grote verrassing was Goedele: zij liep nog voor Karen over de eindmeet. “Onderweg heb ik wel pijnstille­rs moeten nemen, maar toen ik het bordje met 15 km zag, dacht ik: het zou stom zijn om nu te stoppen”, aldus Goedele. Ook hekkenslui­ter Karen Damen had last van de hitte. “Ik was bang om mezelf voorbij te lopen, dus ben ik trager gestart”, zei ze.

 ?? FOTO Q2 ?? Cedric (links) en Brecht zegevierde­n na 3.750 kilometer.
FOTO Q2 Cedric (links) en Brecht zegevierde­n na 3.750 kilometer.
 ?? FOTO HBVL ?? Gilles Van Bouwel, Niels Albert, John Crombez, Karen Damen en Goedele Liekens.
FOTO HBVL Gilles Van Bouwel, Niels Albert, John Crombez, Karen Damen en Goedele Liekens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium