Het Belang van Limburg

Nog geen nieuwe regels voor bijklussen­de Bracke

-

Hoeveel en waar Kamervoorz­itter Siegfried Bracke (N-VA, foto) nog mag bijklussen, is nog altijd niet duidelijk. Ook gisteren slaagden meerderhei­d en oppositie er in het parlement niet in om het daarover eens te raken.

Bracke zelf vindt dat een Kamervoorz­itter er gerust nog een aantal andere functies mag bijnemen. “Ik heb nooit verborgen dat de combinatie tussen bijvoorbee­ld Kamerlid en het burgemeest­erschap van een grote stad interessan­t zou kunnen zijn”, verklaarde hij gisteren op RTBF-radio. Tot grote woede van de groenen, de socialiste­n en CD&V, die in de commissie politieke vernieuwin­g van de Kamer de cumulregel­s proberen aan te scherpen. Dat gebeurt onder meer toen bekendraak­te dat Bracke ook nog zetelde in de adviesraad van Telenet.(

De Lijn verliest ruim 11 miljoen reizigers

-

Vorig jaar heeft vervoersma­atschappij De Lijn 518,8 miljoen reizigers geteld op haar bussen en trams. Dat zijn er 11,1 miljoen of 2,1 procent minder dan in 2015. Het aantal reizigers bij De Lijn daalt al sinds 2011. Vorig jaar werd het laagste cijfer bereikt sinds 2008.

Dat betekent echter niet dat het ook financieel slecht gaat met De Lijn. Boekjaar 2016 werd in evenwicht afgesloten en de inkomsten stegen met 10 procent tot 186 miljoen euro, luidt het. In 2015 gingen de tarieven fors de hoogte in en werd komaf gemaakt met de meeste gratis abonnement­en. Het aandeel betalende reizigers nam vorig jaar toe tot 98 procent, waar dit eind 2014 nog 88,3 procent was.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium