Het Belang van Limburg

Fiore op shortlist STVV

-

STVV heeft interesse in meerdere spelers van Standard. Naast Benjamin Tetteh en (in mindere mate) Darwin Andrade staat ook Corentin Fiore hoog op de verlanglij­st van de Kanaries. Fiore is een jonge Belg van 22 en daarom een heel interessan­te piste voor STVV. Standard zou hem van de hand willen doen wegens te licht. Vraag is of STVV deals met Standard kan sluiten gezien het verleden van Duchâtelet in Luik én de moeilijke interne situatie bij de Rouches. Bij STVV zou Fiore centraal in de defensie de concurrent­ie kunnen aangaan met Fernandes of op de linksback met Bolingoli, als die op post blijft.

STANDARD

Djenepo verlengt - De Rouches lichtten de optie in het huurcontra­ct van Moussa Djenepo (18). De offensieve middenveld­er kwam in januari over van het Malinese Yeelen Olympique.

AA GENT

Georgisch talent verlengt - Het Georgisch talent Giorgi Beridze (20) heeft zijn aflopend contract bij AA Gent met drie jaar verlengd tot juni 2020. Hij wordt opnieuw uitgeleend, zo goed als zeker aan het Slovaakse Trencin. Daar werd hij verkozen tot beste speler van het seizoen.

CLUB BRUGGE

Club riskeert sanctie - Als het van het Bondsparke­t afhangt, krijgt Club Brugge een voorwaarde­lijke straf van één match achter gesloten deuren en een boete van 4.000 euro opgelegd. Aanleiding zijn de incidenten tijdens de topper thuis tegen Anderlech. Toen gooiden een aantal Clubfans rookbommen op het veld, die in de buurt van vijfde official Wim Smet belandden.

EUPEN

Schalke wil Onyekuru, maar Arsenal heeft streepje voor - Henry Onyekuru geniet in België interesse van topclubs Anderlecht en Club Brugge, maar zelfs Arsenal wil hem erg graag binnenhale­n en nu komt ook Schalke 04 op de proppen. Onyekuru zelf droomt van de Premier League en daarom heeft Arsenal een streepje voor. Volgens The Sun is er zelfs al een akkoord tussen de Gunners en Eupen. De Oostkanton­ners vragen zo’n 8 miljoen euro.

PATRO

Olaerts en Claessens naar A-kern - Bram Olaerts (16) en Yarne Claessens (17) werden overgeheve­ld naar de A-kern.

BUITENLAND

Van Hyfte kan transfervr­ij weg bij Roda JC - Tom Van Hyfte kan ondanks een contract tot 2018 transfervr­ij vertrekken bij Roda. De middenveld­er wil terug naar België en kan rekenen op belangstel­ling van Westerlo, OH Leuven en Beerschot.

Dortmund ontslaat trainer - Ondanks de bekerzege afgelopen weekend tegen Frankfurt stopt het verhaal van coach Thomas Tuchel bij Borussia Dortmund. De 43-jarige Duitser werd gisteren bedankt voor bewezen diensten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium