Het Belang van Limburg

Kyano Schepers pakt goud op BK

-

Kyano Schepers (foto) heeft zich in Libramont - zoals verwacht - tot Belgisch kampioen toesteltur­nen gekroond. De Heusden-Zoldenaar was met een straatleng­te voorsprong de beste bij de A-11-jarigen. Schepers, aangeslote­n bij Olympia Houthalen, legde in 2017 een perfect parcours af. Eerder op het seizoen won hij de twee provincial­e voorrondes waaraan hij deelnam en kroonde hij zich tot Limburgs, Vlaams en afgelopen weekend dus ook tot Belgisch kampioen. Met een ongemeen hoog puntentota­al van meer dan 100 punten zou hij met zijn score ook de gouden medaille veroverd hebben bij de 12- en 13-jarigen.

“Ongezien”, meent Olympia Houthalen-voorzitter Jan Vanbockryc­k. “Ik heb in de loop der jaren al vele gymnasten zien passeren, maar Kyano is ongetwijfe­ld een van de grootste talenten die ik ooit aan het werk heb gezien. Het lijkt alsof het bij Kyana allemaal vanzelf gaat. Akkoord, hij is nog maar elf en de weg is nog lang, maar mocht hij van ernstige blessures en ongemakken gespaard blijven, voorspel ik hem een grote toekomst. Maar er is niet enkel Kyano die hoge toppen scheert in onze club. Met Wouter Marx en Bram Van Mullen, die beiden uit roulatie zijn omwille van blessures, beschikt Olympia nog over twee toptalente­n.”

Zilver voor Kums

Op A-niveau zorgde Calisse Kums (Sta Paraat Hasselt) met zilver bij de 12-jarigen en clubgenote Julie Meyers bij de seniores voor een tweede en derde Limburgse medaille op A-niveau. Op B-niveau pakte Jason Fraiponts (O. Houthalen) de titel bij de 19+-jarigen en veroverde Kaat Geusens (Moed en Volharding Berkenbos) brons bij de 14-15-jarigen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium