Het Belang van Limburg

Aline Geusens is amazonekam­pioene

-

Aline Geusens heeft op de jumping van de Kempische Regionale in Opglabbeek het amazonekam­pioenschap gewonnen. Geusens startte na twee zeges tijdens de kwalificat­ieritten als favoriete aan de finale en loste die verwachtin­gen dus helemaal in. De 14-jarige Meeuwense haalde het uiteindeli­jk vóór Kaat Pluymers (Cheyenne vd Berkenen Z) en Ina Meylaerts (Capitana G Z).

“Het was een superweeke­nd”, reageert Aline Geusens. “Ik wist dat Gazelle G in goeden doen was, want zij won een tijdje geleden een manche van de Gouden Laars en maakte ook een goede indruk op enkele nationale wedstrijde­n. Maar omdat de concurrent - met titelverde­digster Kaat Pluymers op kop - mij op de hielen bleef zitten, kon ik mij geen foutje kon permittere­n. Gelukkig bleef ik kalm en finishte ik ruim een seconde sneller dan Kaat.”

De 14-jarige studente Latijn-wiskunde heeft - met de examenperi­ode in het verschiet - een drukke maand voor de boeg.

“De combinatie studie-paardrijde­n is niet zo simpel, vandaar dat ik volgend jaar naar de sportschoo­l trek. Gelukkig kan ik tijdens deze drukke periode rekenen op papa Johnny en opa Jaak, die de paarden verder trainen. Papa kent Gazelle G van kop tot teen, want hij behaalde zelf ettelijke overwinnin­gen met deze 11-jarige merrie. Daarnaast weet opa het beste hoe hij mij moet aanpakken en daarom vormen wij een fantastisc­h team.”

 ?? FOTO PEPR ?? Aline Geusens met Kaat Pluymers en Ina Meylaerts.
FOTO PEPR Aline Geusens met Kaat Pluymers en Ina Meylaerts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium