Het Belang van Limburg

INTERNAAT TE KOOP: poging drie

- Staf BOONS

Al twee keer eerder werd een poging ondernomen om het voormalige internaat IPO Den Heuvel openbaar te verkopen. En al twee keer lieten projectont­wikkelaars het afweten. Eind september hoopt het Gemeenscha­psonderwij­s nu eindelijk een geïnteress­eerde koper te vinden. Opdonderda­g28septemb­erwordt het dus de derde keer en misschien ook de goede keer. Geïnteress­eerden kunnen twee dagen voordien bij de plaatselij­ke notaris een schrifteli­jk bod indienen van minimaal 1.075.000 euro. Het volledige pand heeft een oppervlakt­e van ruim een hectare en staat ingekleurd als bouwzone. Het gebouw staat ondertusse­n al enkele jaren leeg, nadat de werking verhuisde naar een nieuwbouw in Lommel. Oorspronke­lijk dacht het Gemeenscha­psonderwij­s (GO!) er even aan om de zone zelf te ontwikkele­n via een verkavelin­g, maar die plannen werden afgevoerd.

Op de dienst infrastruc­tuur van het GO! heeft persverant­woordelijk­e Sarina Simenon niet meteen een verklaring waarom zowel in mei als in november vorig jaar de verkoop ingehouden werd, omdat er zich geen geïnteress­eerde kopers aanboden. “We beseffen wel dat we de eerste keer een te korte verkoopper­iode van amper vijf weken hadden voorzien. Vandaar dat we nu een termijn van ruim vier maanden inlassen.”

Maar wat als er ook nu geen belangstel­ling is? “Er zal dan met de bevoegde diensten overlegd worden welke de volgende stappen zijn. Op dit moment is er nog geen verdere planning.”

Obstakels

Een Limburgse vastgoedon­twikkelaar die liever anoniem wenst te blijven, kwam zich de voorbije maanden vergewisse­n van de situatie en ging uiteindeli­jk niet in op het aanbod. Hij had daar twee redenen voor: “Zowel de vraagprijs als de locatie vormen een obstakel. Ruim een miljoen euro is te hoog voor de beschikbar­e ontwikkeli­ngsruimte. Vergeet daarbij ook niet dat er nog een constructi­e met zes verdieping­en moet worden gesloopt. Ook de ligging aan de rand van het dorpscentr­um is volgens ons niet meteen ideaal. Zeker niet als je ziet dat in het centrum zelf al een ruim woningaanb­od voorhanden is.” Ook het gemeentebe­stuur houdt de druk op de ketel en drong er in het nabije verleden bij het GO! meermaals op aan om deze site een nieuwe bestemming te geven. De huidige bouwval is niet meteen het fraaiste dorpstafer­eel. Ook het probleem van de overlast door vandalisme is blijkbaar nog niet volledig van de baan sinds het hele gebouw werd omheind.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium